خرید و مشاوره فنی: 33521405-026

شمشه برقی

برای استعلام قیمت، تماس بگیرید.

تماس با ما
شمشه برقی بتن
  • شمشه برقی بتن
  • ارسال به سراسر ایران

  • پشتیبانی از ۹ الی ۲۱

  • کمترین هزینه ممکن

  • امکان خرید ۲۴ ساعته

  • پرداخت نقد

  • نقد و بررسی
  • مشخصات فنی
  • نظرات کاربران
  • پرسش و پاسخ

فهرست مطالب

شمشه برقی چیست و چه تاثیری بر تکمیل کف سازی بنا های بتنی دارد؟

بتن از مصالح بسیار مقاوم و البته مفیدی است؛ به شرط آنکه بتوانید آن را به درستی در فضای هدف بگسترانید.

مانند استفاده از بتن در انواع فضا ها با هدف محوطه سازی و یا کف ‌سازی انواع ساختمان‌ ها که لازم است کاملاً مسطح و یک دست باشند. برای همین است که عملیات شمشه کشی در انتهای کار بتن ریزی اهمیت بالایی دارد.

به طور کلی مجموعه عملیات ‌های هموار کردن، تراز نمودن، یکدست کردن عمق بتن و در نهایت از میان برداشتن تمام حفره ‌ها در سطح و اعماق بتن را با عنوان عملیات ‌های شمشه کشی یاد می ‌کنند.

در سال ‌های اخیر برای این منظور یک نمونه دستگاه موتوری با عنوان شمشه برقی ساخته شده است. شمشه موتوری برقی با هدف هر چه یکنواخت ‌تر کردن حجم بتن مورد استفاده قرار می گیرد.

در واقع با کمک این تجهیز می توانیم در سرعت عمل بالایی با دقت مطلوبی بتن مسطح و البته تراز شده تری داشته باشیم.

شمشه برقی

شمشه ماله برقی چگونه دستگاهی است؟

اصول ساخت تمام شمشه ها یک ایده کلی است. تیغه ‌هایی بلند و کاملاً صاف که می ‌توانند بر سطح بتن نشسته و آن را کاملاً مسطح و تراز نمایند.

حال اگر این تیغه بلند و صاف را مجهز به یک موتور الکتریکی کنیم، به‌ گونه ‌ای که بتواند همراه با یک سیستم مکانیکی لرزش ملایم در تیغه داشته باشد، دستگاه شمشه برقی را ساخته ‌ایم.

این دستگاه در نهایت همراه با دسته ‌های کنترلی در اختیار اپراتور ها قرار می گیرد. اپراتور ها با کمک این دسته‌ ها می ‌توانند هدایت شمشه برقی را در سطح پروژه مسطح سازی به حرکت انداخته و تمام عملیات ‌های مربوط به یکدست‌ سازی بتن تا تراز نمودن و در نهایت صاف کردن آن را نهایی کنند.

چرا به طراحی شمشه برقی نیاز داریم؟

اصولاً شمشه کشی یک اصل همیشگی در تمام عملیات ‌های کف ‌سازی و یا در حالت کلی مسطح سازی بتن می باشد.

به هر حال بتن به ‌خودی ‌خود پس از ریخته شدن در فضای هدف توزیع یکنواخت و کاملاً مسطحی نخواهد داشت.

از آنجا که این متریال به سرعت سخت خواهد شد، دقت عمل همراه با سرعت اجرای کار در تمام مراحل شمشه کشی لازم‌ الاجرا می باشد.

اما آیا می ‌توان با کمک شمشه های معمولی سرعت عمل اجرای مناسب را در فضا های بزرگ کف‌ سازی در اختیار داشت؟

از طرفی آیا می ‌توان از یک شمشه دستی انتظار توزیع یکنواخت و کاملاً یکدست بتن را در هر مرحله از عملیات های کف ‌سازی اجرایی کرد؟

مسئله در رسیدن به اعماق بتن است. جاییکه در حین عملیات بتن ریزی مملو از حباب ‌ها و خلل و فرج ها می ‌شود. این حباب ‌های مانده در اعماق بتن جدا از پایین آوردن استحکام بتن باعث ایجاد ترک هایی در آینده هستند. پس لازم است تا به هر ترتیبی این حباب ‌ها را از اعماق بتن خارج سازیم.

در بتن ‌ریزی فضا های ساختمانی با استفاده از ویبراتور های گوناگون می توانیم تمام حباب ‌های مانده در اعماق بتن را خارج سازیم؛ اما در هنگام کار با فضا هایی مانند کف ‌سازی که عمق بتن بسیار اندک است، استفاده از ویبراتور ها عملاً غیرممکن می شوند.

در چنین حالتی نیاز به دستگاه دیگری داریم که بتواند لرزش مورد نظر را در اعماق بتن حاصل آورد.

برای خلق این لرزش، بهترین ایده تکمیل خود شمشه های دستی است. به ‌این ‌ترتیب که می ‌توان با نصب یک موتور الکتریکی و با بهره ‌مندی عکسی از یک سیستم مکانیکی، تیغه تراز در شمشه ها را همراه با قابلیت ویبره زنی نماییم. به‌ این‌ صورت انواع مدل ‌های شمشه ماله برقی ساخته خواهد شد.

حال اگر این شمشه ماله برقی را بر سطح بتن به حرکت اندازیم، در عین آنکه تمام عملیات مسطح سازی تا تراز نمودن سطح بتن را انجام می‌ دهیم، همراه با لرزش سطح تیغه قادر هستیم تا تمام حباب‌ های مانده در اعماق بتن را نیز خارج کنیم.

در نهایت با ضریب اطمینان بالایی از یک سطح بتن با توزیع کاملاً یکدست و یکنواخت بهره ‌مند هستیم.

کاربرد های شمشه موتوری برقی

اصولاً هدف نهایی در کار با شمشه برقی، پرداخت نهایی سطح بتن است. البته در این پرداخت نهایی چندین هدف را دنبال می ‌کنیم. اهدافی که می تواند در دسته ‌بندی کاربرد های شمشه برقی قرار گیرند.

تراز نمودن سطح بتن:

یکی از اصول اولیه در تمام عملیات ‌های کف‌ سازی آن است که تمام سطح بتن ریزی شده در یک شرایط کاملاً تراز قرار گیرند. تراز بودن چیزی متفاوت از صاف بودن است. گاهی تمایل داریم تا سطح مورد نظر از اندک شیبی با زاویه یکنواخت و ثابت برخوردار باشد.

در این حالت ما سطح بتن را صاف نکرده ‌ایم؛ بلکه آن را تراز خواهیم کرد. اقدامی که مهارت بالایی در اجرا می خواهد؛ اما می ‌توان با کمک یک شمشه موتوری برقی به ‌راحتی آن را اجرایی کرد.

شمشه ویبره برقی

صاف نمودن سطح بتن:

مراد از صاف شدن یعنی آنکه بتن از سطحی عاری از هر گونه پستی و بلندی برخوردار باشد.

هیچ رگه ‌ای در سطح بتن دیده نشود و در نهایت سطح بتن کاملاً صاف و صیقلی شده باشد.

وظیفه شمشه ها ایجاد چنین سطحی بر بتن می باشد که شمشه موتوری برقی بهترین نتایج را خواهد داشت.

یکدست نمودن سطح بتن:

بتن در فاز سیالی بسیار چگال با قابلیت گرانروی بالا است. از این ‌رو هرگز نمی ‌توانید به ‌راحتی چنین سیالی که بسیار سریع در حالت سخت شدن است را با هدف توزیع یکنواخت جابجا کنید.

برای توزیع یکنواخت و یکدست بتن در فضای هدف نیاز به یک تجهیز موتوری مانند شمشه برقی خواهید داشت.

از بین بردن خلل و فرج به همراه خارج ساختن حباب ‌های مانده در اعماق بتن:

شمشه برقی با اعمال لرزشی با فرکانس بالا و در عین ‌حال دامنه کوتاه قادر است تا تمام حباب‌ های عمق بتن را خارج سازد.

به ‌این ‌ترتیب بتن در تمام فضای هدف به شکلی کاملاً یکدست و عاری از هر گونه حباب پخش خواهد شد. چنین یکدستی ای در اعماق بتن مانع از پیدایش حوادث ناجور مانند ترک برداشتن سطح تا عمق بتن در آینده خواهد شد.

حذف آب‌ های اضافی از سطح بتن:

بتن در طرح اختلاط سیمان، ماسه و آب تشکیل می شود.

لکن آب اضافی می تواند کیفیت نهایی در کار بتن را با چالش مواجه سازد. در نتیجه لازم است تا در تمام مراحل عملیات بتن ریزی بتوانیم آب اضافی را از سطح و عمق بتن خارج سازیم.

شمشه برقی با ایجاد لرزش در بتن می تواند تمام آب اضافی بتن را خارج سازد. چرا که توانسته است بتنی یکدست را فراهم آورد.

جمع ‌آوری بتن ‌های اضافی در سطح فضا:

یکی از چالش ‌های جدی در کار با شمشه های معمولی حضور مقدار قابل ‌توجه از بتن اضافی در میانه فضا می باشد. در حالیکه نمی‌ توان با ضریب اطمینان بالایی در یکدست بودن توزیع بتن اظهار نظر داشت.

شمشه های معمولی تقریباً با مشکلات بالایی می توانند این بتن ‌های اضافی را جمع‌ آوری کنند؛ اما در کار با شمشه برقی تقریباً هیچ نگرانی از بتن ‌های اضافی مانده در میانه فضا وجود ندارد.

چه مکان ‌هایی می ‌توانند از شمشه برقی استفاده کنند؟

هر جا که قرار است توزیع یکنواخت بتن با هدف ایجاد فضایی مسطح را داشته باشیم، می توانیم از شمشه برقی بهره ‌مند باشیم.

البته این تجهیز در مقام اجرا رقیب دیگری با نام ماله پروانه ای دارد. این ماله پروانه ‌ای نیز دقیقاً با هدف یکدست کردن فضا مورد استفاده قرار می گیرد. اگر چه هدف هر دو تجهیز یکسان است؛ اما در نهایت فضا های کاری تقریباً متفاوتی دارند.

در فضا با عمق بتن ‌ریزی بالا نمی‌ توان از ماله پروانه ای استفاده کرد. چرا که سنگین است و تیغه‌ های آن در اعماق بتن خواهد نشست. از این رو لزوم استفاده از شمشه برقی در چنین حالتی اجتناب ‌ناپذیر است.

در فضا های محدود کف‌ سازی نیز نمی ‌توانیم چندان از ظرفیت کاری ماله موتوری‌ ها بهره‌ مند باشیم.

چرا که این تجهیزات عموماً بسیار بزرگ و حجیم و در عین ‌حال سنگین هستند. لذا نمی ‌توان یک ماله موتوری را برای مسطح سازی کف یک خانه و یا فضای آپارتمانی در نظر گرفت. شمشه ماله برقی ایده کاملاً مناسبی برای کار در فضا های محدود و یا در ارتفاع میان طبقات می باشد.

با در نظر داشتن تمام این جزئیات، عمده موارد مصرف از شمشه برقی برای کف‌ سازی فضا هایی مانند انواع ساختمان‌ های مسکونی تا تجاری، پارکینگ‌ های طبقاتی، سالن ‌های ورزشی، فضا های شهری، پیاده ‌رو ها، نمایشگاه‌ ها و... می باشد.

شمشه برقی جهت صاف سازی سطح بتن

دسته ‌بندی انواع شمشه ماله موتوری

اسلوب طراحی تمام مدل‌ ها در شمشه ماله موتوری تقریباً یکسان است. یک موتور که در همراهی با یک سیستم مکانیکی تقریباً ساده ای قادر است تا فرکانس با دامنه کوتاه با هدف لرزش تیغه ‌های شمشه تولید نماید. به ‌این ‌ترتیب تقریباً تمام شمشه ماله های موتوری با این ایده همراه هستند. البته آنها را در سایز‌ های گوناگونی طراحی می کنند. لکن وجه تمایز در طراحی موتور مورد استفاده قرار گرفته شده است. با این ایده، در یک دسته ‌بندی کلی دو نوع شمشه ماله موتوری وجود دارد. شمش ماله بنزینی در مقابل شمشه ماله برقی.

  •         شمشه ماله بنزینی: در این شمشه از یک موتور بنزینی کوچک تک ‌سیلندر با طراحی غالباً دو زمانه استفاده شده است. از آنجا که کارکرد آنها عاری از هر گونه نیاز به جریان برق می باشد، لذا می توان بدون هیچ دغدغه از حضور کابل ‌های برقی آنها را راه ‌اندازی کرد. سطح مقبولیت بالایی دارند. برای همین است که شمشه ماله بنزینی مدل متداولتری به نسبت انواع برقی می باشد. البته در این بین نمی ‌توانیم از کنار قیمت بالاتر آنها نیز عبور کنیم.
  •         شمشه ماله برقی: در طراحی شمشه ماله برقی از موتور های الکتریکی با هدف تامین قدرت لازم برای ویبره زنی سطح بتن استفاده شده است. قیمت شمشه تراز برقی به ‌مراتب از مدل‌ های بنزینی کمتر است؛ اما در نهایت لازم است تا در همه حال کارکرد آنها را همراه با تامین نیروی برق سازیم. لذا در کارکرد آنها حضور دائمی یک کابل برق اجتناب ‌ناپذیر است.

برای درک بهتر این دو مدل می ‌خواهیم طرح معایب تا مزایای هر کدام از آنها را در یک فضای قیاس گونه مطرح کنیم.

تفاوت ‌ها میان شمشه ماله موتوری بنزینی تا برقی

¨     موتور های بنزینی با سوخت بنزینی کار می کنند. لذا قابلیت بالایی در آلوده کردن محیط دارند. در حالیکه در کار با شمشه برقی هیچ نوع آلودگی متوجه محیط نمی ‌باشد. آلودگی تولید شده از موتور های بنزینی را نمی ‌توان در فضا های بسته تحمل کرد. البته این کارکرد سالم تر چندان تاثیری بر قیمت شمشه تراز برقی ندارد.

¨     موتور های بنزینی در حین کار صدای بالایی تولید می کنند؛ اما موتور های برقی در کار شمشه برقی عاری از هر گونه صدای بلند و نابهنجاری هستند. این ویژگی در فضا های بسته ساختمانی اهمیت دارد.

¨     موتور های بنزینی به ‌مراتب به نسبت از موتور های برقی شرایط نگهداری سخت تری دارند. در یک موتور بنزینی باید در همه حال متوجه تعویض به موقع اقلام مصرفی مانند فیلتر سوخت، فیلتر هوا، شمع و یا تسمه‌ ها باشید. در حالیکه عملاً در کار با موتور های برقی نصب شده در شمشه برقی هیچ عضو مصرفی وجود ندارد.

¨     درصد خرابی موتور های بنزینی بالا است. یک دلیل کافی برای این مسئله حضور تعداد بالای قطعات در کار یک موتور بنزینی می باشد. لکن موتور های برقی از طرح ساده ‌ای برخوردار هستند. طراحی ساده ‌ای که می ‌تواند در نهایت میزان کارکرد مطمئن با کمترین خرابی را متوجه شمشه برقی نماید.

تفاوت ‌شمشه ماله برقی و بنزینی

¨     موتور های بنزینی در زمان خراب شدن نیاز به هزینه تعمیرات بالاتری دارند. در حالیکه سادگی در طراحی موتور های برقی ماجرای تعمیرات آنها را ساده و بسیار کم هزینه خواهد کرد. لذا تبعات در تداوم نگهداری از شمشه برقی به ‌مراتب کم ‌هزینه ‌تر از شمشه های موتوری با موتور های بنزینی می باشد.

فرآیند روشن شدن موتور های بنزینی طولانی و گاهاً دشوار است. برای روشن شدن یک موتور بنزینی هندلی که تماماً در دستگاه ‌های کوچک استفاده می شود، مجموعه مراحل پشت سر هم می باشد که لازم است هر کدام از آنها را با دقت بالا انجام داده باشید. در حالیکه راه ‌اندازی موتور برقی در طراحی شمشه برقی تنها با یک کلید انجام پذیر است.

شمشه موتوری بنزینی به ‌مراتب از شمشه برقی گرانتر است

تا اینجای ماجرا تقریباً هر چه گفتیم، از مزایای شمشه برقی بوده است. حالا شاید بد نباشد تا اندکی هم از محدودیت‌ ها در کار شمشه برقی بگوییم.

قدرت پایین ‌تر، اولین نقطه ضعف شمشه برقی است. اصولاً در حجم برابر، موتور های برقی از قدرت کمتری به نسبت از موتور های بنزینی برخوردار می باشند. لکن نباید از یک شمشه برقی انتظار تامین قدرت بالاتری از شمشه های بنزینی را داشته باشیم.

حضور کابل های طولانی و دست و پا گیر، بزرگترین عیب در کار با شمشه برقی است. موتور های برقی برای کارکرد خود نیاز به تامین نیروی برق دارند و چنین نیرویی تنها با کابل های طولانی تامین می ‌شود. حال فرض کنید که این کابل های طولانی را در فضای ساخت و ساز کارگاهی آن هم در عملیات های سنگین بتن ریزی داشته باشید.

احتمالاً به خوبی متوجه هستید که چنین همراهی ای تا چه اندازه می ‌تواند دست و پا گیر باشد. در حالیکه کارکرد موتور های بنزینی عاری از چنین کابل های دست و پا گیری هستند.

ویژگی ‌های یک شمشه ماله ایده ‌آل

  •         بهره‌ مندی از موتور با توان مناسب و طراحی قدرتمند: در شمشه برقی ایده ‌آل، تناسب کامل میان قدرت و ابعاد شمشه دیده می ‌شود. حضور یک موتور ضعیف در کنار تیغه های بلند قطعاً نمی ‌تواند قدرت کافی برای لرزش بتن را تامین نماید. به این ترتیب هر اندازه ابعاد تیغه در طراحی شمشه برقی بلندتر می ‌شود، لازم به استفاده از موتور های قدرتمند تری احساس می ‌شود.
  •         بهره ‌مندی از دسته های ارگونومیک: کار با شمشه ماله برقی در نهایت کار با یک تجهیز دستی است. لذا باید از ویژگی تنظیم دستی بهره ‌مند باشد. به هر حال ممکن است آدم ها با قد و قواره های متفاوت با این تجهیز سر و کار داشته باشند. در نتیجه عدم بهره مندی از شرایط تنظیم دستی مانع از کارکرد آسان و روان با دستگاه مذکور خواهد شد.
  •         شمشه برقی ایده آل از وزن تقریباً کمی بهره مند می باشد: به هر حال یک ماشین با عملکرد انسانی نباید در حالت کلی سنگین وزن باشد.
  •         امکان تغییر تیغه ها وجود داشته باشد: تیغه های شمشه برقی دائماً درگیر با سطح بتن هستند. لذا دائماً در مسیر فرسایش قرار دارند. برای همین است که این تیغه ها در دسته اقلام مصرفی قرار می گیرند. امکان تعویض ساده تیغه ها در شمشه برقی مزیت بالایی است.

شمشه برقی برای مسطح نمودن بتن در فضا های محدود ساختمانی تجهیز ایده ‌آلی است. به هر حال کف سازی در هر عملیات ساخت و سازی وجود دارد. لذا منطقی است که بخواهیم این کف سازی ها را در بهترین حالت ممکن داشته باشیم.

یعنی رسیدن به یک کف بتنی کاملاً یکنواخت و یکدست و در عین حال عاری از هر گونه حباب و کاملاً تراز شده. ویژگی ‌هایی که در صورت استفاده از شمشه برقی به صورت کامل تامین خواهد شد.

    دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:
    کاربر میهمان

    تایید و ارسال
    انصراف
    دیدگاه کابران:
      نمایش دیدگاه‌های بیشتر

        مرتب‌سازی محصولات:

      • پیش‌فرض
      • ارزان‌ترین
      • گران‌ترین
      • جدید‌ترین
      • پرفروش‌ترین
      • پربازدیدترین
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5