از انواع شیر کنترل جهت هیدرولیکی، شیر برقی هیدرولیک کنترل جهت می باشد که در مقاله شیر هیدرولیک کنترل جهت طرز کار، عملکرد و وظیفه این نوع شیر ها، نحوه نامگذاری شیرهای هیدرولیک، علائم شیرهای هیدرولیکی و انواع شیر هیدرولیک برقی کنترل جهت شرح داده شده است.
شیر های هیدرولیک کنترل جهت از لحاظ نوع تحریک به 2 دسته شیر هیدرولیک اهرمی (شیر تحریک دستی) و شیر هیدرولیک تحریک برقی تقسیم بندی می شوند، که شیرهای هیدرولیک دستی بیشتر در هیدرولیک راهسازی در دستگاه هایی نظیر جرثقیل ها به کار گرفته می شوند.
این شیرهای هیدرولیک معمولا از یک اسپول یا سیت در داخل یک بدنه ساخته می شود و می تواند دارای کنترل مکانیکی یا برقی باشد. در سیستم های هیدرولیک شیرهای کنترل جهت وظیفه تغییر مسیر یا باز و بسته نمودن مسیر جریان را بر عهده دارند. این شیرها برای کنترل جهت حرکت مصرف کننده ها و همچنین توقف آن ها مورد استفاده قرار میگیرند.
نوع مکانیزم تغییر وضعیت شیرهای کنترل جهت با توجه به تعداد ُ مدت زمان و تناوب عملکرد آن انتخاب می شود و اثر مهمی بر عملکرد کلی سیستم می گذارند.اغلب شیرهای کنترل جهت دارای عملکرد دیجیتال بوده و از حالت کاملا باز به حالت کاملا بسته تبدیل می شوند.
برخی از شیرها برای نصب در مسیر لوله ها و اتصالات طراحی می شوند ، اما این نصب نیاز به لوله کشی و اتصالات خاص دارد . در سیستم هایی که نصب شیر روی بلوکه های زیر شیری انجام می شود کلیه خطوط و اتصالات در مسیرهای تعبیه شده در بلوک ها قرار دارند و مجاری شیرها به وسیله آب بند روی مجاری نظیر بلوکه ها آب بندی می شوند. با نصب تعدادی شیر روی یک بلوکه و انباشت شیرها به صورت افقی یا عمودی ضمن صرفه جویی در تعداد اتصالات ُ ابعاد سیستم نیز تا حدی قابل ملاحظه ای کم می شود.
قیمت انواع شیر هیدرولیک برقی بستگی به سایز پورت شیر و برند شیر دارد و سایز شیرهای کنترل جهت از 1/4 اینچ الی 1/4 1 اینچ می باشد. اگر بخواهیم مقایسه ای بین ارزانترین و گران ترین شیرهای برقی هیدرولیک انجام دهیم می توانیم شیر های برقی چینی را ارزانترین و شیرهای برقی رکسروت آلمان را گرانترین نوع این شیرها بدانیم.
برای خرید شیر برقی هیدرولیک، انتخاب سایز مناسب با دبی روغن عبوری مهم ترین فاکتور می باشد که اگر سایز شیر برقی به درستی انتخاب نشود مشکلاتی نظیر افت فشار در مدار و داغ شدن روغن هیدرولیک به وجود می آید.
شیر برقی هیدرولیک رکسروت همواره از کیفیت بسیار بالایی برخودار بوده و در سایز های مختلف تولید می شود. در میان سایز های مختلف سایز 1/4 و 3/8 اینچ از سایر سایز ها کاربرد بیشتری دارند. شیر برقی Rexroth در مدل های تک بوبین و دو بوبین با فرمان های مختلف تولید شده که در سیستم های هیدرولیکی می توان با توجه به نیاز مدار از آنها استفاده کرد.
شیر برقی هیدرولیک کنترل جهت Duplomatic که با اسامی شیر برقی دیپلمات و شیر برقی دیپلماتیک شناخته می شود یکی از قدیمی ترین شیر برقی های موجود در ایران است که در سایز ها و فرمان های مختلف تولید می شوند. شیر برقی هیدرولیک دیپلماتیک از کیفیت ساخت بالایی بر خودار است و می تواند بهترین انتخاب برای به کار گیری در سیستم های هیدرولیکی باشد.
شیر برقی هیدرولیک کنترل جهت هایستار تولید کمپانی Hystar تایوان است که می توان در حال حاضر شیر برقی های تولیدی این شرکت را، با کیفیت ترین شیر برقی هیدرولیک یک برند آسیایی دانست. شیر برقی هایستار در انواع و سایز های مختلف تولید شده که با مدل DSG شناخته می شود.
شیر برقی هیدرولیک کنترل جهت رکستور یکی از شیر برقی های با کیفیت چینی حال حاضر بازار است. شیر برقی های سایز 1/4 و 3/8 اینچ رکستور در حال حاضر بیشترین استفاده را دارد. کیفیت خوب شیر برقی های رکستور باعث شده است که از میان برند های مختلف چینی شیر برقی کاربرد بیشتری داشته باشد. کد های فنی شیر برقی رکستور مشابه با کد فنی شیر برقی رکسروت آلمان بوده و می توان به راحتی به عنوان جایگزین استفاده کرد.
شیر برقی هیدرولیک Aidro یکی از شیر برقی های نو ظهور و با کیفیت اروپایی است که توانسته در مدتی کوتاه اعتماد مصرف کنند گان شیر برقی های هیدرولیک را جلب کند. در حال حاضر شیر برقی Aidro در سایز ها و فرمان های مختلف موجود است و قیمت بسیار مناسبی نسبت به سایر برند های اروپایی دارد.
شیر برقی هیدرولیک کنترل جهت هیدرولیک یوکن یکی از قدیمی ترین شیر برقی های هیدرولیک در ایران می باشد که همواره کیفیت بالای این شیر برقی باعث به کار گیری آن در سیستم های مختلف هیدرولیکی شده است. شیر برقی یوکن در سایز های مختلف تولید می شود که سایز های 1/4 و 3/8 اینچ بیشترین کاربرد را دارند.
شیر برقی هیدرولیک بالابری که با نام بلوک بالابری شناخته می شود یک شیر برقی پر مصرف در پاورپک های هیدرولیک بالابر می باشد. بلوک بالابری از اجزایی نظیر فشارشکن، فلوکنترل و بوبین تشکیل شده است یک شیر کاربردی و جمع و جور در سیستم های هیدرولیکی انواع بالابرهای نفر بر و فروشگاهی می باشد.
شیر های بلین آلمان مخصوص آسانسور های هیدرولیکی طراحی و تولید می شود که با توجه به نیاز سیستم در انواع تک بوبین، دو بوبین، سه بوبین و چهار بوبین قابل استفاده می باشند. شیر های برقی بلین مناسب ترین گزینه جهت به کار گیری در یونیت های هیدرولیک آسانسور های تجاری و صنعتی می باشد.
شیر های برقی کنترل جهت برند ترک هیدرولیک از دیر باز تا به امروز یکی از برند های پرطرفدار در بازار هیدرولیک ایران محسوب می شده است. شیر برقی های ترک هیدرولیک در سایز های مختلف تولید شده و به راحتی می تواند جایگزین شیر برقی های چینی و اروپایی شود.
ایجاد شرایط کنترلی توسط سیالاتی مانند باد و روغن در سطح وسیعی از صنایع استفاده می شود. در طراحی این سیستم های کنترلی، یک مجموعه سیلندر پیستون است که تحت فشار سیال قدرتمندی مانند روغن های هیدرولیکی، اقدام به جا به جایی هایی هدفمند خواهد داشت. از طرفی قدرت بالای سیال در این سیستم ها از سمت یک موتور پمپ هیدرولیک و یا پنوماتیک تامین خواهد شد.
شیر برقی آبیاری، برای کشاورزانی که می خواهند مدرن باشند
کشاورزی قطعاً تاریخی ترین حرفه بشری است؛ اما این قدمت تاریخی باعث نمی شود تا همراه با دنیای مدرن امروزی نباشد. خیلی ها هنوز نگاه مدرن در فضای کشاورزی را یک امر غیر قابل باور می دانند. در نگاه آنها وقتی صحبت از کشاورزی در میان باشد، علاقه دارند به یک فضای کلاسیک همراه با جمعی از ابزار و ادوات قدیمی اشارتی داشته باشند؛ اما دنیای امروز کشاورزی، دنیای دیگری است. یک دنیای کاملاً مدرن که هر روز جذاب تر می شود، مثل همین ماجرای آبیاری در مزارع و باغات. همه می دانیم که مهمترین مقوله در دنیای کشاورزی، آبیاری زمین های تحت کشت است. از دیرباز خیلی از کشاورزان در تفکر ایجاد یک نوع سیستم آبیاری هوشمند و اتوماتیک بوده اند. قنات ها نمونه های اولیه این تفکر هستند. این تفکر در این روز ها شکل و شمایل جذابی به خود گرفته است. آبیاری اتوماتیک که توسط یک دستگاه آبیاری مدیریت می شود و در نهایت همراه با شیر برقی آبیاری تکمیل خواهد شد، موضوع جذاب این روز های صنعت کشاورزی است.
.شیر کنترل جهت (شیر کنترل جهت هیدرولیک) وظیفه مشخص کردن جهت سیال در مدار هیدرولیک را بر عهده دارد
شیرهای کنترل جهت دارای یک اسپول می باشند که این اسپول به گونه ای طراحی شده است که با بدنه شیر آب بند بوده و بسته به نوع شیر دارای تعدادی راهگاه (پورت) می باشد که با حرکت اسپول یک راهگاه باز ویا بسته می شود. برای درک این مفهوم به شکل زیر توجه نمایید
آموزش نصب شیر برقی آب
قبل از اینکه شروع به نصب شیر برقی آب کنید حتماً دفترچه راهنما و دستورالعمل های ایمنی با توجه به برند و نوع شیر برقی را مطالعه نمایید تا از اینکه شیر برقی خریداری شده متناسب با کار و نیاز شما بوده و برای ایمنی سیستم خطر آفرین نمی باشد اطمینان حاصل نمایید. علاوه بر کاتالوگ شیر می توانید برچسب روی بدنه و بوبین شیر برقی را بررسی کرده تا با پی بردن به مشخصات شیر برقی متوجه این امر شوید که شیر برقی شما جوابگوی کار شما از لحاظ مواردی چون سایز، دمای کاری، نوع سیال، نوع آب بند و ولتاژ بوبین می باشد یا خیر. شکل زیر نمونه ای از برچسب های شیر برقیرا همراه با توضیحات نشان می دهد.
شیر برقی یا سلونویید ولو تجهیزی است برای کنترل جریان مایعات و یا هر سیال دیگری مانند آب.
شیر برقی آبیاری همان طور که از اسمش مشخص است با برق کار می کند. دارای یک بدنه فلزی یا پلاستیکی و بخش بوبین می باشد که شامل سیم پیچی با خاصیت مغناطیسی بالا است.
Filter by:
Clear All