خرید و مشاوره فنی: 33521405-026

فلو کنترل هیدرولیک (شیر کنترل جریان هیدرولیک)

فلو کنترل هیدرولیک (شیر کنترل جریان هیدرولیک)

      مرتب‌سازی محصولات:

    • پیش‌فرض
    • ارزان‌ترین
    • گران‌ترین
    • جدید‌ترین
    • پرفروش‌ترین
    • پربازدیدترین
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    فهرست مطالب

    مشخصاً هدف از طراحی تا استفاده از شیر فلو کنترل (کنترل دبی) تنظیم و تغییر مقدار دبی سیال هیدرولیکی است که در داخل یک سیستم در حال جابجا شدن است. این شیرها به ‌سادگی در میانه مسیر انتقال سیالات هیدرولیکی قرار می ‌گیرند تا مقدار جریان عبوری آنها را تحت کنترل داشته باشند.

    یک شیر کنترل جریان هیدرولیکی با قاعده کنترل آنالوگ جریان طراحی شده ‌است. کنترل آنالوگی روش کنترل نسبی است. این شیرها در حالت ‌های کاملاً باز و یا کاملاً بسته قرار می‌ گیرند. اما در میانه این دو حالت مطلق می ‌توانند شرایط نسبی از مقداری باز و یا مقداری بسته را نیز داشته باشند. به ‌این ‌ترتیب هر شیر فلو کنترل هیدرولیک تبدیل به یک گلوگاه در سیستم ‌های هیدرولیکی خواهد شد که وظیفه دارد تا مقدار دبی جریان سیال هیدرولیکی را طبق خواسته تنظیم ‌شده ما برساند. هر شیر کنترل دبی هیدرولیک دارای یک اهرم چرخشی برای تنظیم مقدار دبی است. این اهرم می ‌تواند شرایط کاری تمام بسته و یا تمام باز را فراهم کند. قاعدتاً در این دو حالت یا اصلا سیالی عبور نمی ‌کند و یا در مسیر عبور سیال مانعی وجود ندارد. اما با تنظیم اهرم چرخش شیر کنترل فلو می ‌توانیم درصد مشخصی از حجم لوله را باز بگذاریم. به ‌این ‌ترتیب فقط بخشی از دبی سیال عبور خواهد کرد. دبی عبوری پس ‌از شیر کنترل جریان هیدرولیکی همان مقدار ایده ‌آل و تنظیم‌ شده ما است.

    فلو کنترل هیدرولیک چیست؟

    از شیر کنترل جریان هیدرولیکی برای تنظیم سرعت حرکت پیستون در جک‌ های هیدرولیکی استفاده می ‌شود. جک‌ های هیدرولیکی آخرین جزء فنی در سیکل کاری هر سیستم هیدرولیکی هستند. هدف نهایی سیستم نیز جابجایی پیستون در داخل این جک‌ ها می‌ باشد. حضور سیال پرفشار در فضای داخل جک باعث جابجایی پیستون می‌ شود. هر اندازه سیال با سرعت بالاتری در فضای داخل جک پر شود، حرکت پیستون سریعتر و البته قدرتمندتر است. اما در طراحی سیستم‌ های هیدرولیکی برای ساخت بازوهای مکانیکی نیاز به حرکت‌ هایی با قدرت و سرعت حساب‌ شده داریم.

    برای ایجاد حرکت دقیق با سرعت مناسب بازوهای مکانیکی باید جریان سیال وارد شده به داخل جک هیدرولیکی تحت کنترل باشد. شیر کنترل جریان هیدرولیکی تجهیزی است که این وظیفه را انجام می ‌دهد. تا تنظیم دلخواه و البته حساب ‌شده شیر فلو کنترل هیدرولیکی می ‌توانیم مقدار دبی وارد شده به جک هیدرولیک را تحت کنترل داشته باشیم. به ‌این ‌ترتیب حرکت بازوهای مکانیکی دقیقاً با مقدار سرعت و قدرت مورد نیاز ما انجام می ‌شود. شیر کنترل جریان هیدرولیکی از بخش‌ های کلیدی در تعریف سیستم ‌های هیدرولیکی است و غالباً یک یا چند عدد از این شیرها در داخل سیستم وجود دارند. البته نوع تنظیم فلو و موقعیت نصب شیر متفاوت است. لذا باید از انواع شیر فلو کنترل استفاده کنیم.

    معیارها برای انتخاب شیر کنترل جریان هیدرولیک (فولی کنترل)

    شیر کنترل فلو طراحی شده ‌است تا مقدار دبی سیالات در سیستم ‌های هیدرولیکی را تنظیم کند. این شیر وظیفه دارد تا میزان جریان عبوری سیال به سمت جک هیدرولیکی را در مقداری معین قرار بدهد. به ‌این ‌ترتیب می‌ توانیم نوع حرکت جک را در مقداری زمانبندی‌ شده تنظیم کنیم. با این ترفند پیاده ‌سازی، سیستم ‌های هیدرولیکی با مشخصه ‌های دقیق‌ تری صورت می‌ گیرند.

    به ‌عنوان مثال فرض کنید که یک بازوی مکانیکی در میانه یک سیستم اتوماسیون کارخانه ‌ای قرار دارد. بازو باید در مدت ‌زمانی معین حرکت رو به جلو داشته باشد و این حرکت، آرام و ملایم باشد. اما در مسیر برگشت باید با سرعت به ‌جای اولیه خود باز گردد. لکن نباید آنچنان حرکت برگشت سریع داشته باشد که باعث ایجاد ضربه در دستگاه بشود. برای طراحی این سیستم می‌ توانیم از دو شیر کنترل جریان متفاوت استفاده کنیم. یک شیر در امتداد شیلنگ ورودی جک نصب می‌ شود و شیر دیگر جریان خروجی جک را کنترل می ‌کند. حالا می‌ توانیم با تنظیم دبی از طریق شیرهای کنترل جریان نوع حرکت در مسیر رفت و یا برگشت جک‌ های هیدرولیکی را تنظیم کنیم. البته در این طراحی باید معیارهایی را مد نظر داشته باشیم. ویژگی ‌هایی از قبیل:

    • حداکثر فشار مجاز قابل ‌تحمل شیر کنترل جریان چه مقدار است؟ این معیار معرف قابلیت کار شیر در سیستم‌ های پرفشار و یا کم ‌فشار می ‌باشد. طبیعتاً در صورت طراحی بازوهای مکانیکی قدرتمند که در آنها نیاز به فشار بالایی داریم، استفاده از شیر کنترل جریان با تحمل فشار حداکثری توجیه ‌پذیر است.
    • حداکثر جریان مجاز شیر چه مقدار است؟ شیرهای کنترل جریان با هدف تنظیم شدت دبی سیال در پایپ ها طراحی شده ‌اند. آنها می ‌توانند از وضعیت کاملاً بسته تا وضعیت کاملاً باز قرار بگیرند. لکن هر مقدار تنظیم شیر نسبتی از حداکثر ظرفیت دبی آن است. شیر با دبی عبور زیاد می ‌تواند با نسبت بالاتری مقدار جریان دبی عبور سیالات را تنظیم کند. البته تنظیم با دقت بالاتر در طراحی شیر کنترل جریان ‌های دبی زیاد سخت‌ تر است.
    • نوع سیال برای عبور از داخل شیر کنترل جریان چیست؟ مشخصات سیال از معیارها در انتخاب نوع شیر است. سیال با درجات ویسکوزیته متفاوت، شرایط عبور متفاوتی دارند. در عین ‌حال دمای سیال، مقدار فشار سیال، حضور ذرات جامد در سیال و... هر کدام تأثیری عمیق در شرایط کار شیر کنترل جریان بازی می ‌کنند. لذا بررسی وضعیت سیال برای انتخاب نوع شیر اهمیت دارد.
    • ابعاد شیر چه مقدار است؟ بزرگی فیزیکی شیر کنترل جریان در طراحی سیستم ‌های هیدرولیکی تاثیرگذار است. گاهی در طراحی سیستم ‌ها فضای محدودی در اختیار ما قرار می‌ گیرد. قاعدتاً باید از شیر با حجم مناسبی استفاده کنیم. حجم شیر معرف مقدار ظرفیت و قابلیت کنترل جریان توسط آن می ‌باشد.
    • روش نصب شیر چگونه است؟ روش نصب، از دیگر معیارها در انتخاب شیر کنترل جریان است که وابستگی کامل به شرایط کاربردی آن دارد.

    نقش شیر کنترل جریان (فولی کنترل) هیدرولیکی

    جابجایی سیالات از اهداف کلیدی در چیدمان فعالیت ‌های صنعتی است. در بطن هر پروژه صنعتی با انبوه سیالات در شرایط فیزیکی متنوع و گاهاً بسیار خاص مواجه هستیم که باید از نقطه ‌ای تا نقطه ‌ای دیگر توسط لوله ‌ها جابجا شوند. مقدار سیال جابجا شده یکی از معیارهای اندازه‌گیری ما است و کنترل حجم سیال جابجا شده اهمیت بالایی دارد. انواع شیر کنترل جریان هیدرولیک، تجهیزاتی هستند که با نصب شدن در میانه خطوط انتقال سیالات مقدار دبی عبوری سیالات را کنترل می ‌کنند.

    شیر کنترل جریان هیدرولیکی یک تجهیز الحاقی در میانه سیستم ‌های انتقال سیالات است که با ایجاد موانعی دقیق در مسیر جریان عبوری سیالات مقدار دبی سیالات هیدرولیک در داخل شبکه را کنترل می‌ کند. انواع شیرها برای تکمیل انبوه پروسه‌ های صنعتی طراحی می ‌شوند. شیرهایی که در مقدار حجم سیالات دخالت می ‌کنند، متنوع هستند. اما شیر کنترل جریان هیدرولیکی (فلو کنترل) یک تجهیز ساده و تقریباً کوچک مناسب سیستم ‌های هیدرولیکی است.

    جابجایی سیالات قواعد خاص خودش را دارد. در فضاهای صنعتی با انواع سیالات مواجه هستیم. از پمپاژ آب شرب خانگی تا جابجایی سیالات خطرناک مانند محصولات پتروشیمی در این لیست بلند بالا قرار می ‌گیرند که هر کدام شرایط خاص خودشان را دارند و برای کنترل دبی آنها باید از شیرهای مناسبی استفاده کرد. سیالات در سیستم ‌های هیدرولیکی نیز تعریف خاص خودشان را دارند. این سیالات تحت شرایط ویژه سیستم ‌های هیدرولیکی در حال جابجا شدن هستند. انواع شیر کنترل جریان هیدرولیکی (فلو کنترل) برای انتقال سیالات تحت فشار در داخل سیستم ‌های متداول هیدرولیکی طراحی شده ‌اند.

    جابجایی سیالات در داخل سیستم ‌های هیدرولیکی کاملاً متفاوت از جابجایی سیالات در دیگر پروسه ‌های صنعتی می‌ باشد. هدف از جابجایی سیالات در سیستم ‌های هیدرولیکی تأمین قدرت برای حرکت جک‌ های هیدرولیکی است. هر جک هیدرولیکی بخشی از یک بازوی مکانیکی است و این بازوها به قدرت زیادی نیاز دارند. در داخل سیستم ‌های هیدرولیکی باید سیال با فشار بسیار بالا جابجا شود تا قدرت کافی در جابجایی بازوهای مکانیکی فراهم آید. تفاوت جابجایی سیالات در سیستم ‌های هیدرولیکی همین فشار حداکثری سیستم است.

    انواع شیر کنترل جریان هیدرولیکی باید مقدار دبی که سیال تحت فشار بسیار بالا را تغییر بدهند. این شیرها دائماً تحت تاثیر فشار بالای سیستم هستند. قاعدتاً باید از طراحی ویژه با قابلیت تحمل فشار حداکثری سیستم برخوردار باشند. در عین ‌حال باید بتوانند شرایط کنترل دبی سیال هیدرولیک را در بازه حجمی گسترده ای تامین نمایند. از طرفی باید قابلیت نصب شدن ساده در داخل سیستم‌ های هیدرولیکی را داشته باشند. شیر کنترل جریان هیدرولیکی یک تجهیز کوچک اما تاثیرگذار در روند کاری سیستم ‌های هیدرولیکی است.

    انواع شیر فلو کنترل هیدرولیکی

    این نوع شیرها در اصطلاح عامه به فولی کنترل هم معروف می باشند که مانند شیرهای تنظیم فشار هیدرولیک از لحاظ نحوه نصب به شیر کنترل جریان سر راهی، شیر کنترل جریان زیر شیری و شیر کنترل جریان بلوکی تولید می شوند. قاعده طراحی انواع شیر کنترل جریان هیدرولیکی یکسان است. همگی این شیرها با تکنیک کم کردن سطح مقطع عبور جریان، مقدار دبی سیال را کنترل می ‌کنند. اما به فراخور شرایط حاکم شده در طراحیدستگاه و سیستم ‌های هیدرولیکی انواع متفاوت از شیر فلو کنترل هیدرولیکی طراحی شده ‌است که در ادامه به مدل ‌های مرتبط می ‌پردازیم.

    شیر فلو کنترل سرراهی

    این تیپ از شیرهای کنترل دبی به مانند یک بخش مستقل در میانه مسیر جابه‌جایی سیالات قرار می ‌گیرند. در تعریف هر سیستم هیدرولیکی از شیلنگ‌ های واسط برای جابجایی سیال استفاده می ‌شود. این مدل‌ های سرراهی همان ‌طور که از نام آنها پیدا است، به مانند یک گلوگاه در میانه مسیر انتقال سیال به شکل سرراهی نصب می‌ شوند.

    هر شیر کنترل جریان سر راهی درست در وسط شیلنگ ارتباطی برای جابجایی سیال هیدرولیکی نصب خواهد شد. این شیرها در دو گروه مچی و فلکه ای قرار می ‌گیرند.

    شیر کنترل دبی سرراهی مدل مچی

    مدل ‌های کوچک با ظرفیت دبی کم هستند. غالبا در میانه سیستم‌ های کوچک هیدرولیکی قرار می ‌گیرند. مقدار دبی سیال عبوری از میان این شیرهای مچی کم است. اما در عین ‌حال دقت تنظیم جریان بالایی دارند و می‌ توانند با ظرافتی مناسب، دبی در رنج های بسیار دقیق با تغییرات خیلی کم را تنظیم کنند. در طراحی هر شیر کنترل دبی سرراهی مدل مچی از یک اهرم کوچک چرخشی برای کنترل سیال استفاده می ‌شود. در این شیر یک ولوم کنترل نصب است. ولوم تعریف ‌شده عموماً جنس فلزی دارد. ولی در مدل‌ ها با ظرفیت دبی بالا از ولوم ‌های پلاستیکی استفاده می ‌شود. ولوم تعریف ‌شده به بخش کنترل فلو متصل است. با چرخش ولوم می ‌توانیم وضعیت شیر کنترل دبی را از حالت کاملاً بسته تا حالت کاملاً باز جابجا کنیم. ولوم تعریف‌ شده دامنه تغییرات گسترده ‌ای دارد و می ‌تواند مقدار دبی با تغییرات دقیق و بسیار ظریف را در اختیار ما بگذارد.

    شیر کنترل دبی بین راهی مدل فلکه ای (وُلوم دار)

    تیپی بزرگ با قابلیت دبی بالا از مدل ‌های سرراهی است. این شیرها دارای بدنه فلزی با ابعاد بزرگتر به نسبت از تیپ مدل ‌های مچی هستند. به ‌مانند مدل‌ های مچی دارای یک اهرم چرخشی برای کنترل جریان سیال هیدرولیکی می ‌باشند. اما از آنجا که ابعاد بزرگتری دارند، برای سهولت در تنظیم دبی به جای یک ولوم از یک فلکه در طراحی آنها استفاده شده ‌است. فلکه تعریف ‌شده از جنس فلز می ‌باشد و مستقیم با دریچه کنترل جریان عبوری سیال در سیستم هیدرولیکی در ارتباط است. مدل ‌های فلکه ای ظرافت تنظیم جریان مانند مدل‌ های مچی را ندارند؛ اما قابلیت عبور سیال با دبی زیاد را دارند.

    شیر کنترل دبی بین راهی ولوم دار

    شیر کنترل جریان دبی مدولار (زیر شیری)

    این تیپ را گاهاً با نام کنترل جریان زیر شیری می‌ شناسند و قاعده طراحی آن برای ایجاد خط کنترل جریان اختصاصی در هر بخش مجزا از سیستم ‌های هیدرولیکی است. وقتی در سیستم هیدرولیکی دارای یک یا و یا حداکثر دو جک هیدرولیکی هستید قاعدتاً با حجم شیلنگ ‌های ارتباطی کمی مواجه خواهید شد. کل سیستم شما در یک سیکل از گردش سیال خلاصه شده ‌است. قاعدتاً این سیستم تنها به یک شیر کنترل دبی نیاز دارد. مدل ‌های سرراهی در تیپ ‌های مچی و یا فلکه ای مناسب چنین سیستم هیدرولیک خلوتی هستند. اما وقتی در یک سیستم هیدرولیک شلوغ با تعریف انواع جک ‌های هیدرولیکی در تعریف انواع بازوهای مکانیکی هستید، باید قاعده نظم در طراحی بخش‌ های فنی سیستم را مد نظر داشته باشید. در این حالت استفاده از شیر کنترل جریان مدولار بهترین ایده است.

    در یک سیستم هیدرولیکی شلوغ با تعریف بازوهای مکانیکی زیاد که هر کدام دارای یک جک هیدرولیکی مستقل هستند، تعداد شیلنگ ‌های ارتباطی زیادی وجود دارد. تمامی این شیلنگ ‌ها باید مجهز به یک شیر کنترل جریان باشند تا بتوانیم حرکت پیستون در جک ‌های هیدرولیکی را با سرعت و قدرت دلخواه خود تنظیم کنیم. شیر کنترل جریان مدولار برای چنین شرایطی طراحی شده ‌است.

    شیر کنترل جریان هیدرولیک مدولار

    این شیرها قابلیت نصب شدن بر روی یک بدنه مرکزی را دارند و می ‌توانند در شرایطی منظم کنار هم قرار بگیرند. برخی از مدل‌ ها به شکل زیر شیری طراحی شده ‌اند و در امتداد شیر کنترل بازوهای مکانیکی نصب می‌ شوند. در تیپ شیر کنترل جریان مدولار برای هر جک هیدرولیکی یک شیر کنترل جریان پیش ‌بینی شده ‌است. اما تمامی شیرها در یک بخش متمرکز شده به شکل مدولار سوار هستند. حالا هر جک پنوماتیکی تعریف خاص خودش را دارد و با شماره ‌گذاری می ‌توانیم به سرعت شیر کنترل دبی مربوط به آن را پیدا کنیم. این مدل‌ های مدولار باعث منظم شدن طراحی دستگاه می‌ شوند و از به ‌هم خوردن و یا در هم‌ ریخته شدن انبوه شیلنگ‌ های هیدرولیکی جلوگیری می‌ کنند.

    در تیپ مدل ‌های زیر شیری فضای کار کاملاً متفاوت است. این مدل‌ ها به شکل یک الحاقی بر روی شیر کنترل حرکت جک ‌های هیدرولیکی نصب می‌ شوند. در طراحی سیستم‌ های هیدرولیکی هر بازوی مکانیکی از طریق یک شیر کنترل حرکتی، در اختیار اپراتورها قرار دارد. سیال تحت فشار از طریق این شیر در مسیر حرکت رو به جلو و یا رو به عقب سیلندر پمپاژ می ‌شود. شیر کنترل جریان زیر شیری در امتداد این شیرهای کنترل حرکتی به شکل یک الحاقی سوار می ‌شوند تا مقدار سیال خارج ‌شده از شیر کنترل حرکتی را تحت تنظیم خود داشته باشند. در طراحی سیستم‌ های هیدرولیکی، شیرهای کنترل حرکتی در کنار هم به شکل مدولار شده قرار می ‌گیرند. عموماً طراحی پک گونه دارند. شیر کنترل جریان زیر شیری نیز به شکل مدولار شده در امتداد شیرهای کنترل حرکتی نصب می ‌شوند. به ‌ازای هر شیر کنترل حرکتی، یک شیر کنترل جریان قرار دارد که مستقل از دیگر شیرها کار می ‌کند.

    روش نصب شیر کنترل جریان هیدرولیک

    عموم مدل ‌ها از شیر کنترل جریان هیدرولیک به ‌سادگی نصب می ‌شوند و می‌ توانید شرایط کارکرد آنها را فراهم کنید. این شیرها یا به شکل سه ‌راهی در میانه شیلنگ ‌های ارتباط مستقیم حضور دارند و یا مانند مدل ‌های مدولار در قامت یک بخش مجزا و پک مانند همراه شیرهای کنترل حرکتی سیستم ‌های هیدرولیکی می ‌شوند. شیر کنترل جریان در هر مدلی که باشد، قواعد نصب یکسانی دارد. نکاتی که در چند بند ساده خلاصه شده‌ است.

    • شیر کنترل جریان در جهت درست نصب شود. برخی مدل ‌ها با قابلیت یک‌ طرفه هستند. این مدل ‌ها باید در جهت درست وارد سیستم هیدرولیکی بشوند. مدل ‌های معمولی نیز معمولاً نسبت به ‌جهت نصب شیر حساس هستند.
    • مدخل های شیر باید هم سایز لوله ‌های ارتباطی باشند. بهتر است قبل ‌از خرید شیر کنترل جریان اطلاع دقیق از شرایط لوله ‌ها داشته باشید. در هنگام اتصال لوله ‌ها به مدخل ‌های شیر کنترل جریان باید محل رزوه اتصال کاملاً تمیز باشد.
    • در هنگام اتصالات بر روی شیر کنترل جریان نیازی به استفاده از آب ‌بندها ندارید. اگر اتصالات را به شکل درست و محکم برقرار کرده باشید، سیستم در شرایط نرمال و بدون نشتی کار خواهد کرد.
    • هر سیستم هیدرولیکی همیشه مستعد نشتی سیال است. پس ‌از نصب شدن شیر کنترل جریان و در ادامه حین استفاده از آن همیشه مراقب وضعیت سیستم باشید. دقت کنید که در داخل سیستم هیچ ‌گونه نشتی وجود نداشته باشد.

    شیر کنترل جریان یک بخش الحاقی در تکمیل شرایط کنترل سیستم ‌های هیدرولیکی است. در تمام سیستم هیدرولیکی ها از پمپ تا شیرهای کنترل حرکت و حتی جک ‌های هیدرولیکی هیچ تعریف مؤثری برای تنظیم قدرت و سرعت حرکت بازوهای مکانیکی اعمال نشده‌ است. قاعدتاً نمی ‌توانیم با تغییر فشار سیال از طریق تغییر قدرت پمپ هیدرولیکی شرایط کار تنظیم ‌شده جک ها را فراهم کنیم. زیرا هر کدام از جک ها شرایط کارکرد خاص خودشان را دارند. طبیعتاً نیاز به جریان ‌های متفاوتی از عبور سیالات دارند. تغییر قدرت پمپ به ‌تنهایی نمی ‌تواند شرایط متفاوت انبوه جک ها در طراحی بازوهای مکانیکی و یا سیستم ‌های اتوماسیون را تهیه نماید.

    هر شیر کنترل جریان یک ابزار مجزا برای کنترل قدرت و سرعت حرکت یک جک هیدرولیکی است. شما حتی می‌ توانید با نصب کردن دو عدد شیر کنترل جریان در مسیر ورودی و یا خروجیجک نوع حرکت رفت ‌و برگشت آن را تحت کنترل داشته باشید. از طرفی عموم شیر کنترل جریان ‌ها با قابلیت کاملاً بسته طراحی می ‌شوند. پس می ‌توانیم با بستن کامل شیر مادامیکه هیچ تغییری در ساختار فیزیکی سیستم ایجاد نکرده ‌ایم، بخشی از سیستم را غیرفعال کنیم.

    این شیرها در طراحی سیکل‌ های منظم و زمانبندی ‌شده سیستم ‌های اتوماسیون کارایی دارند. در هنگام تعمیرات دستگاه می‌ توانید شرایط موقتی با حذف بخشی از سیستم را فراهم کنید. این شیرها می ‌توانند از ایجاد ضربه در انتهای کورس حرکت رو به جلو و یا رو به عقب پیستون جک ها جلوگیری کنند. در نهایت با تعریف شیر کنترل جریان قادر هستیم تا حرکت بازوهای مکانیکی را هر چه نرم‌ تر و در عین ‌حال دقیق ‌تر داشته باشیم.

    قیمت انواع شیر کنترل دبی هیدرولیک (فولی کنترل)

    شیر کنترل جریان در تیپ های گوناگون با قابلیت جریان دهی گسترده طراحی می ‌شود. این شیرها باید درست در جریان عبور سیالات قرار بگیرند. لذا باید ظرفیت حضور در انواع دبی‌ ها را داشته باشند. از آنجا که در تعریف سیستم ‌های هیدرولیکی با انواع ظرفیت ‌ها در طراحی انواع جک‌ های هیدرولیکی مواجه هستیم، قاعدتاً تعریف ما از طراحی یک شیر کنترل جریان تعریفی متفاوت خواهد شد. در این تعریف معیارهایی مانند ظرفیت عبور سیال شیر، قابلیت کنترل جریان، مقدار تحمل فشار و تکنولوژی ساخت تاثیرگذار هستند. هر کدام از این معیارها می‌ توانند جایگاه قیمت انواع شیر کنترل دبی را معین کنند. قیمت انواع شیر کنترل دبی تحت تاثیر عوامل زیر تعیین می ‌شود.

    • ظرفیت دبی سیال در شیر کنترل جریان: ظرفیت معیار اندازه شیر است. طبیعتاً شیر با ظرفیت بالاتر دارای سایزی بزرگتر نیز می‌ باشد. قیمت انواع شیر کنترل دبی با سایزهای بزرگتر بالاتر است.
    • مقدار قابلیت کنترل دبی در عبور سیال: هر اندازه شیر قابلیت کنترل دقیق ‌تری داشته باشد، قاعدتاً قیمت بالاتری نیز دارد. شیرها با کنترل دقیق می ‌توانند حرکت زمانبندی ‌شده جک ‌های هیدرولیکی را طراحی کنند. عموماً مدل ‌های کوچکتر با تعریف بلوک‌ های کنترل ظرفیت، مقدار دقت تنظیم‌ شده بهتری دارند.
    • قابلیت تحمل فشار: یکی از معیارها برای نصب شدن در سیستم‌ های هیدرولیکی، مقدار تحمل فشار تجهیزات است. هر اندازه در طراحی بدنه و بخش ‌های فنی از متریال مستحکم ‌تری استفاده ‌شده باشد، قاعدتاً تحمل فشار تجهیز بالاتر است و این ‌موضوع باعث افزایش قیمت شیر کنترل دبی خواهد شد.
    • تکنولوژی ساخت و روش کنترل جریان: نوع طراحی در روش کاربردی و همچنین کیفیت کار دستگاه تاثیرگذار است. عموماً شیر کنترل جریان ‌های مدولار با طراحی یکپارچه از مدل‌ های سرراهی گرانتر هستند.

    قیمت انواع شیر کنترل دبی یک فاکتور نسبی است که تحت شرایط گوناگون از طراحی سیستم ‌های هیدرولیکی مقدار متفاوتی دارند. طبیعتاً در طراحی سیستم ‌های هیدرولیکی معیار ما مشخصه‌ های فنی شیر کنترل دبی است. شیر کنترل، قبل ‌از نگاه اقتصادی باید قابلیت کافی در تأمین نیازهای ما برای کنترل جریان را داشته باشد. قاعدتاً هر اندازه بتوانیم از شیر کنترل دبی با شرایط مناسب تری استفاده کنیم، نتیجه کار در طراحی سیستم هیدرولیکی نیز رضایت ‌بخش ‌تر است. قیمت شیر کنترل دبی با توجه به سایز و نوع نصب آن متفاوت است و ارزانترین فلو کنترل نوع سر راهی آن و نوع بلوکی آن دارای قیمتی به مراتب بالاتر است. تولید کننده های زیادی این نوع شیرها را در سایزهای مختلف تولید کرده که می توان به برندهای با کیفیت و معتبر oleoweb ایتالیا، دوپلوماتیک ایتالیا و هایداک آلمان اشاره کرد. 

        مرتب‌سازی مقالات:

      • پیش‌فرض
      • جدید‌ترین
      • پربازدیدترین
      • بیشترین امتیاز

        جدید‌ترین مقالات:

      مشاهده مقالات بیشتر
      دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:
      کاربر میهمان

      تایید و ارسال
      انصراف
      دیدگاه کابران:
        نمایش دیدگاه‌های بیشتر