خرید و مشاوره فنی: 33521405-026

چکش تخریب چگونه کار می کند؟

فهرست مطالب

چکش تخریب چگونه کار می‌کند؟

آسفالت، بتن و سنگ‌ها مواد محکمی هستند که قدرت و مقاومت آن‌ها در هنگام ساخت یک دیوار یا یک معبر نقطه قوت مهمی است که یک سازنده به آن‌ها اتکا می‌کند. مقاومت بالای این مواد تا هنگامی که در طول پروسه ساخت و ساز باشیم، یک نقطه قوت بوده و در عمل مسرت‌بخش است اما در مورد تخریب داستان کاملاً عکس این است.

بدیهی است که در هنگام تخریب مواجهه با مقاومت بالای این مواد یک کابوس برای تیم تخریب خواهد بود؛ کابوسی که تنها با اتکا به ابزار و وسایل مناسب می‌توان از صد آن رد شد.

یکی از ابزار شدیداً کاربردی در امور تخریب و حذف این مواد در پروژه‌ها، چکش تخریب است. چکش تخریب یک وسیله پنوماتیک یا الکترومکانیکی است که از نظر اساس کار، در آن شاهد ترکیب یک تیغه محکم با یک ساختار چکش‌مانند هستیم. این بدان معنی است که شما در هنگام به کار گرفتن یک چکش تخریب ، همزمان هم ضربه می‌زنید و هم برش می‌دهید.

ما قصد داریم تا در سلسله مقالاتی، به ابعاد مختلف نحوه عملکرد و کیفیت این محصول بپردازیم. بر همین اساس این بار و در این یادداشت قصد داریم تا پاسخی منطقی برای یک پرسش مهم مهیا کنیم: چکش تخریب چگونه کار می‌کند؟ در پاسخ می‌خوانید:

  •         شناخت کارکرد چکش تخریب برای شناخت عملکرد آن
  •         صدای بلند چکش تخریب ، بی‌دلیل نیست
  •         چکش تخریب پنوماتیک چگونه کار می‌کند؟
  •         در سایر انواع چکش‌های تخریب
  •         قدرت زیاد چکش تخریب ناشی از چیست؟

شناخت کارکرد چکش تخریب برای شناخت عملکرد آن

اساساً برای درک کارکرد یک چکش تخریب بهتر است تصور کنید که انجام تخریب یک سطح خاص با پیک، چکش یا هر وسیله دستی دیگری تا چه حد سخت و زمانبر است. این در حالی است که انجام همان کار توسط یک چکش تخریب با سرعت و قدرت بیشتری انجام خواهد شد و این اصلاً اتفاقی نیست.

همانطور که گفته شد شما در یک چکش تخریب در واقع یک اسکنه(تیغه) را با یک چکش قدرتمند ترکیب می‌کنید که نیروی عمودی چکش به جای اینکه توسط بازوی شما تأمین شود، توسط یک سیستم مکانیکی تأمین خواهد شد. این دقیقاً همان علتی است که تخریب با این وسیله را بسیار سریع‌تر و ساده‌تر کرده است.

صدای بلند چکش تخریب ، بی‌دلیل نیست

عامه مردم، حتی افرادی که تجربه لمس چکش تخریب را نداشته‌اند، این وسیله را به واسطه صدای بلندی که دارد می‌شناسند؛ صدای شدید ضربات مهلکی که با سرعت بالا در بازه‌های زمانی خاصی تکرار می‌شوند. همین شاخصه وسیله، کلید شناخت نحوه عملکرد آن است.

چکش تخریب یک وسیله جالب و جذاب است زیرا در عین انجام یک کار ساده و با اصول ابتدایی، دارای اجزا، قطعات و اساس کار بسیار پیچیده‌ای است.

پیش از ورود به پروسه بررسی این موضوع را در گوشه ذهن داشته باشید که چکش تخریب در دو نوع الکترومکانیکی(برقی) و پنوماتیکی در دسترس است. البته مدل‌های بنزینی نیز که اساس کار مشابهی با مدل‌های برقی دارند به صورت محدود در دسترس هستند. به مدل‌های برقی چکش برقی نیز گفته می‌شود.

چکش تخریب پنوماتیک چگونه کار می‌کند؟

چکش‌های پنوماتیک در حقیقت پرطرفدارتر از سایر انواع محصولات هستند. این وسایل سال‌هاتس در زمره وسایل اصلی و نیازمندی‌های اساسی هر پروژه عمرانی قرار داشته و در برخی از پروژه‌های حفاری غیرقابل جایگزینی هستند.

در پروژه‌های حفاری استفاده از چکش تخریب غیر پنوماتیک به علت وجود امکان انفجار وسیله در فشار بیشتر ممنوع است و تنها نوع پنوماتیک این وسیله قابل استفاده است زیرا در این نوع از وسیله از هیچ سوخت یا مدار خطرناکی استفاده نخواهد شد.

در چکش پنوماتیک، هوا توسط یک وسیله خارجی که اکثراً یک پمپ دیزل هواست، فشرده شده و توسط یک شلنگ عایق به وسیله منتقل خواهد شد. کل مجموعه چکش تخریب عملکردی مانند یک سیلندر یکپارچه داشته و در نقش یک محفظه فشار ظاهر می‌شود. هوای فشرده شده وارد این سیلندر شده و یک سوپاپ ماشه‌ای را فعال خواهد کرد که این سوپاپ به طور مداوم و با سرعت باز و بسته خواهد شد.

هنگامی که سوپاپ باز است هوای فشرده به داخل مجموعه سیلندر و پیستون دمیده شده و این باعث افزایش فشار ناگهانی هوای درون سیلندر خواهد شد.

این افزایش فشار ناگهانی پیستون را به پایین رانده و این رانش پیستون به پایین، به علت اتصال پیستون و سر چکش تخریب ، باعث حرکت تیغه چکش خواهد شد. این پایین رفتن و رانش پیستون تا نقطه مرگ ادامه خواهد یافت.

در نقطه مرگ سوپاپ ماشه‌ای مذکور به علت غلبه فشار داخل به بیرون بسته خواهد شد و سوپاپ دیگری که در بخش پایینی سیلندر و در کنار نقطه مرگ قرار دارد، باز خواهد شد. پس از گشوده شدن سوپاپ دومی، هوای موجود در سیلندر تخلیه شده و با نبود فشار هوا در سیلندر، پیستون به کمک نیروی عکس‌العمل تیغه مجدداً به سمت بالا پرتاب خواهد شد.

حال مجموعه سیلندر و پیستون ما به موقعیت ابتدایی خود برگشته و آماده است تا یک بار دیگری این چرخه را طی کند. در یک چکش تخریب ، این فرآیند‌ها هزاران بار در یک مدت خاص تکرار خواهد شد و هر بار صدای تقه بلندی که می‌شنوید، حاصل یک بار حرکت پیستون به سمت پایین و بالاست. در مورد چکش هیدرولیکی نیز اساس کار به همین شکل است اما برای رانش پیستون به جای استفاده از هوا، شاهد استفاده از یک جریان پرفشار روغن هستیم.

در سایر انواع چکش‌های تخریب

در چکش‌های الکترومکانیکی نیز اساس کار به همین شکل است منتها بخاطر تفاوت نوع نیروی رانش شاهد تفاوت در قدرت و توانایی هستیم. چکش‌های پنوماتیک و هیدرولیک به مراتب قدرت بیشتری نسبت به انواع چکش برقی یا بنزینی دارند.

در این نوع از محصولات به جای استفاده از فشار سیال، یک موتور با احتراق مداوم فرآیندی مانند آنچه که در موتور ماشین رخ می‌دهد را شبیه‌سازی می‌کنند. دقیقاً همانند موتور ماشین پیستون به طور مداوم بالا و پایین شده و به تیغه ضربه وارد می‌کند؛ اما قطعاً توان وارد ساختن ضربه در این حالت و با چکش برقی با بنزینی برابر با حالت پنوماتیک با هیدرولیک نبوده و به طرز فاحشی کمتر است.

بهترین چکش تخریب در مصارف سنگین قطعاً مدل پنوماتیک یا هیدرولیک آن است

قدرت زیاد چکش تخریب ناشی از چیست؟

این پرسش به طور مستقیم با مبحث طرح شده در متن مرتبط نیست اما یکی از سوالات پرتکرار این حیطه است که پاسخگویی به آن خالی از لطف نیست. ابتدا به ساکن در نظر داشته باشید که اساساً چکش تخریب وزن بالایی داشته و همین وزن بالا نیروی عمودی زیادی را در سر چکش تجمیع می‌کند.

در کنار این موضوع نیروی ضربات ناشی از نوسان مداوم پیستون قابل چشم‌پوشی نیست. این نیرو به طور مکرر و مداوم به سر تیز تیغه چکش منتقل خواهد شد.

اما در نهایت نیروی دیگری که به ایجاد این برآورد بزرگ کمک می‌کند، نیروی عمودی است که اپراتور به وسیله وارد می‌سازد. آمیزه‌ای از این چند نیرو، چکش فوق را به یک وسیله قوی تبدیل کرده است.

      مرتب‌سازی مقالات:

    • پیش‌فرض
    • جدید‌ترین
    • پربازدیدترین
    • بیشترین امتیاز

      جدید‌ترین مقالات:

    مشاهده مقالات بیشتر
    دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:
    کاربر میهمان

    تایید و ارسال
    انصراف
    دیدگاه کابران:
      نمایش دیدگاه‌های بیشتر