![علف تراش چیست؟ [تصویر]](https://api.nikacorp.com/images/thumbs/0003979.jpeg)
- 15 بهمن 1397
علف تراش چیست؟
علف تراش یکی از تجهیزات کشاورزی و ابزارهای باغبانی مدرن و حرفه ای، که جهت راحتی و افزایش راندمان اپراتور بوجود آمده است و جایگزین ابزارهای باغبانی سنتی همچون داس، قیچی باغبانی و اره گردیده است و از آن برای برش و اصلاح گیاهان استفاده می گردد. دستگاه علفزن از بخش های مختلف همچون الکتروموتور یا موتور بنزینی، تیغه، دسته یا نگهدارنده و همچنین ملزومات دیگر تشکیل گردیده است.
علف تراش در انواع تک کاره و چهار کاره در بازار موجود می باشند، که در نوع چهار کاره علاوه بر قابلیت علف زنی و حاشیه زنی، می توان اجزایی همچون شمشاد زن، اره هرس، زیتون چین و پره کولتیواتور را بر روی آن نصب و جهت کاربردهای مختلف از آن استفاده نمود.
کاربردهای علف تراش
۱- جهت برش، هرس و اصلاح علوفه، یونجه و چمن
۲- درو کردن گیاهان مختلف
۳- کندن علف های هرز و همچنین تر و تمیز کردن گیاهان اطراف خانه ها
۴- اصلاح قسمت هایی از گیاهان و چمن ها که توسط ماشین های چمن زنی قدیمی ممکن نیست
ویزگی های یک علف تراش ایده آل
۱- دارای موتوری با قدرت و توان مناسب باشد.
۲- در هنگام کار کردن صدا و آلودگی کمی ایجاد کند.
۳- نیاز به تعمیر و نگهداری کمی داشته باشد.
۴- دستگاه تعادل مناسبی داشته و به راحتی بتوان با آن کار کرد.
۵- دارای طراحی سبک و قدرتمند باشد.
انواع علف تراش
علف تراش ها را بر حسب موتور بسته شده بر روی دستگاه به دو دسته برقی و موتوری تقسیم می کنند.
۱- علف تراش بنزینی
در این دسته از علف تراش ها، نیروی محرکه توسط یک موتور بنزینی تامین می گردد. قدرت موتورهای مورد استفاده در علف زن از ۱٫۵ تا ۳ اسب بوده که با توجه به حجم و نوع کار موردنظر می تواند مدل مناسب را انتخاب نمایید. در این دسته از علف تراش نیازی به دسترسی به برق وجود نداشته و در مکان های مختلف می توان با آن ها کار نمود.
۲- علف تراش برقی
در این دسته از علف زن ها نیروی محرکه از یک موتور برقی که قابلیت کارکرد با برق تکفاز را داشته و از طریق دوشاخه به برق اتصال پیدا می کند، تامین می گردد. قدرت موتور مورد استفاده در علف زن های برقی از ۱/۵ تا ۳ می باشد.
اجزای مختلف یک علف تراش
۱- موتور
بخش اصلی و در حقیقت تامین کننده نیروی محرک دستگاه بوده و در دو مدل برقی و بنزینی از قدرت ۱٫۵ تا ۳ اسب بخار جهت بسته شدن بر روی دستگاه علف تراش موجود می باشند. موتورهای بنزینی بسته شده بر روی علفتراش به دو دسته دوزمانه و چهارزمانه تقسیم می شوند.
۲- دسته یا نگه دارنده
قیسمتی که نقش کنترل کننده و فرمان دهده به دستگاه علف زن را داشته و در انواع مختلف تک دسته، حلقه ای و دسته دوچرخه ای در بازار موجود می باشد.
۳- تیغه
جهت کاربرد و کارآیی های مختلف اعم از برش، هرس، درو و اصلاح و نظم دهی به گیاهان مختلف تیغه های مختلف جهت بسته شدن بر روی دستگاه علف زن موجود می باشند. تیغه های علف تراش در انواع مختلف دوپره، سه پره،چهارپره و هشت پره با دندانه های از ۳۶ تا ۱۰۰ دندانه در بازار موجود می باشند که با توجه به حجم فضای سبز و کاربری موردنظر می توانید نوع مناسب را انتخاب نمایید.
۴- میل یا لوله واسط
با توجه به اینکه علف زن ها در دو نوع دوشی و پشتی (کوله ای) در بازار موجود می باشند، مدل و نوع لوله واسط آن متغیر بوده و با توجه به نوع علف زن تغییر می نماید.
علف تراش دوشی
یکی از پرکاربردترین و رایج ترین انواع علف تراش ها بوده که با موتورهای برقی و بنزینی به بازار عرضه می گردند. از مزیت این دسته از علف زن ها می توان استهلاک کم آن ها را نام برد.
علف تراش پشتی
این دسته از علف تراش دارای کوله پشتی بوده بدین صورت که موتور علفتراش با استفاده از کوله بر روی پشت سوار شده و کاربری دستگاه را بسیار راحت می نماید اما نسبت به نوع دوشی استهلاک بیشتری دارند.
مقالات مرتبط
10نکته مهمی که قبل از استفاده از علف تراش باید بدانید
1- دستورالعمل دستگاه علف تراش را بخوانید
تمامی ماشین آلات صنعتی دارای دستورالعمل راه اندازی و نگهداری می باشند. قبل از استفاده و استارت علف تراش دفترچه دستگاه را مطالعه نمایید تا کاملاً با مراحل راه اندازی و پروسه نگهداری از دستگاه آشنا شوید. در این صورت با انجام اصولی مراحل راه اندازی دستگاه، باعث افزایش طول عمر دستگاه شده و زمانی که به فروشنده دستگاه دسترسی ندارید، دفترچه دستگاه می تواند یک مرجع قابل اعتماد برای اپراتور باشد.
انواع تیغه علف تراش
انواع تیغه علف تراش
در این مقاله قصد داریم انواع تیغه دستگاه علف تراش (داس موتوری) را معرفی و مزایا و معایب هر یک را بررسی کنیم تا بهترین انتخاب را هنگام خرید یک تیغه نو برای دستگاه علف تراشتان داشته باشید. به طور کلی برای علف تراش ها 4 نوع تیغه وجود دارد:
1- تیغه چاقویی
2- تیغه اره ای
3- تیغه دو پر یا سه پر زنجیردار
4- تیغه ساده دو پر
تیغه چاقویی
راهنمای خرید تیغه علف تراش
همه آن چیزی که قبل از خرید تیغه علف تراش باید بدانید
زمانی می رسد که مزرعه و باغ شما پر از علف های هرز شده است و اگر میخواهید مزرعه تان تمیز و مرتب به نظر برسد باید به سراغ دستگاه علف تراش بروید. انتخاب صحیح تیغه علف تراش همیشه فاکتوری تعیین کننده برای اثربخشی هر چه بهتر عملیات وجین کردن علف ها می باشد. پس می توان انتخاب بهترین تیغه برای علف تراش را یک الویت دانست تا در نهایت باغچه شما مرتب و زیبا شود.
با این حال بسیاری از افراد قبل از خرید تیغه، بین استفاده از دستگاه علف تراش و دستگاه حاشیه زن تردید دارند. گرچه هر دوی این دو دستگاه ها برای وجین کردن و کندن توده علف های هرز طراحی شده اند اما قابلیت و توانایی های هر دستگاه بسته به شرایط خاص متفاوت است. اگر در این باره شما هم تردید دارید راهنمایی زیر قطعاً به شما کمک خواهد کرد.
نحوه نگهداری از علف تراش
به طور معمول اکثر دستگاه های صنعتی با گذشت زمان و طی شدن زمانی از طول عمرشان دچار فرسایش و آسیب می شوند، عدم توجه به چک لیست تعمیر و نگهداری باعث کاهش طول عمر و خرابی های ناگهانی در دستگاه می گردد. بنابراینانجام یک برنامه تعمیر و نگهداری و اجرای یک چک لیست منظم برای افزایش طول عمر هر دستگاه و ماشینی لازم و ضروری می باشد. در این مقاله قصد داریم مهمترین نکات در مورد نگهداری از دستگاه علف تراش و اجزای مختلف آن را بیان کنیم.
خرید علف زن دو زمانه یا چهار زمانه؟
امروزه علف زن ها تبدیل به یکی ابزارهای بسیار پرکاربرد شده اند که از آن ها برای کوتاه کردن و هرس کردن علف های هرز و چمن ها استفاده می گردد، همچنین یکی از قابلیت های اصلی علف زن ها که این دستگاه را نسبت به چمن زن ها و دروگرها متمایز می سازد، امکان کار با آن ها در مناطق با محدودیت فضا می باشد.
علفزن ها بر اساس نوع موتور به دو نوع اصلی علفتراش بنزینی و علفتراش برقی تقسیم می گردند.
علف زن های بنزینی بر اساس نوع موتور بنزینی نصب شده بر روی دستگاه به دو دسته اصلی علف زن 2 زمانه و علف زن 4 زمانه تقسیم می گردند که هرکدام این نوع از موتورهای بنزینی مزایا و معایب خود را دارند. در ادامه قصد داریم شما را با مزایا و معایب علفزن های دوزمانه و چهارزمانه آشنا کنیم تا در هنگام خرید علفزن بهترین انتخاب را انجام دهید.
چمن زن چیست ؟
ماشین چمن زن دستگاهی متشکل از یک یا چند تیغه چرخشی بوده که برای برش سطح چمن با ارتفاع یکنواخت و یکسان به کار می رود. رایج ترین منبع تغذیه ای که در این دسته از دستگاه ها استفاده می شود موتور احتراقی است، البته انواع الکتریکی که موتور آن ها با برق یا باتری کار می کند نیز موجود می باشند. همچنین جهت چمن زنی در سایزهای کوچک و حجم های پایین از چمن زن های دستی که فاقد موتور می باشند استفاده می گردد.
ارسال نظر