0
سبد خرید شما خالیست!
میتواند برای مشاهده محصولات بیشتر به صفحات زیر بروید :

بتونیر تکفاز چیست؟

بتونیر تکفاز چیست؟

آنچه که واضح است استفاده از دستگاه بتونیر در جهت تولید بتن در مقادیر کم می باشد. دستگاه به عنوان یک مخلوط کن یا دستگاه بتن ساز عمل می کند که در جهت ساخت بتن در مقادیر کم بسیار کاربردی می باشد. در بتونیر سیمان ، شن و ماسه و آب را با هم مخلوط می کنند تا بتن ساخته شود .

 

بتن یکی از مصالح ساختمانی و مواد بسیار پر کاربرد در صنعت ساخت و ساز می باشد که استفاده از آن در ساخت ساختمان، سد سازی، راهسازی، پل سازی و ... بسیار رایج است. ساخت بتن باید به بهترین شیوه ممکن انجام شود تا مشکلاتی برای سازه به وجود نیاید. به همین منظور دستگاه های بسیار مختلفی طراحی و ساخته شده اند تا به واسطه آن ها بتوان یک بتن مرغوب را ساخت. یکی از تجهیزات آموزش ساخت بتن، بتونیر است که در انواع و اقسام مختلف و هم چنین حجم های متفاوت وجود دارد.در این مقاله از وب سایت نیکا کورپ قصد داریم تا به بررسی بتونیر تک فاز بپردازیم و اطلاعات به خصوصی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مقاله با نیکا کورپ همراه باشید

 

بتونیر چیست؟

همان گونه که اشاره کرده ایم، بتن در ساخت ‌و ساز مورد استفاده قرار می گیرد که خصوصیات فیزیکی خاص خود را دارد. این ماده که از سیمان، سنگدانه‌ها (شن و ماسه)، آب و مواد افزودنی ساخته می ‌شود، یکی از بهترین و ارزان ترین مصالح برای ساخت و ساز به خصوص ساختمان ها است.

 

برای به دست آوردن بهترین کیفیت بتن، به یک طرح اختلاط نیاز داریم. شایان به ذکر است که اگر مصالح تشکیل ‌دهنده بتن مطابق با طرح اختلاط نباشند یا اگر به طور صحیح با یک دیگر ترکیب نشوند، احتمال آن که یک بتن ضعیف و نامناسب به دست بیاید بسیار است. این موضوع می تواند سازه مورد نظر شما را با خطرات گوناگونی مواجه کند. از این رو ترکیب بتن آن هم به شیوه و نحوه درست، برای تمامی مهندسان پر اهمیت است.

 

بتونیر چیست؟ یک دستگاهی است که در بسیاری از کارگاه ها و پروژه های ساخت و ساز دیده می شود و از آن برای ساخت بتن بهره می گیرند. در واقع می توان اذعان داشت که بتونیر دستگاهی می باشد که به مخلوط کردن مصالح تشکیل ‌دهنده کمک شایانی می کند و خمیر بتنی را در شرایط کارآمد و مناسب قرار می ‌دهند. ساخت خمیر بتن با کیفیت بالا،  یکی از اولویت های مهم در کارهای ساختمانی می باشد.

 

بنا به عبارت دیگر، دستگاه مورد استفاده برای مخلوط کردن بتن به عنوان بتونیر یا به عبارتی ساده میکسر بتن شناخته می ‌شود. میکسر بتن یا همان بتونیر برای مخلوط کردن سیمان با سنگدانه ‌ها از جمله شن و ماسه به همراه آب استفاده می ‌کند. بتونیرها نه تنها باید به یکنواختی و همگنی مخلوط کمک نمایند، بلکه باید مخلوط را نیز بدون ایجاد مزاحمت در یکنواختی تخلیه کنند.

 

بتونیر ها به ملات سازها نیز مشهور هستند. این دستگاه ها با مخلوط کردن همگن شن و ماسه و سیمان و آب به تولید بتنی با کیفیت و مقاوم می پردازند که از آن بتن بتوان در امور ساخت و ساز استفاده کرد. خوشبختانه دستگاه بتونیر در کشور عزیزمان ایران به وفور یافت می شود و می توان از آن در بسیاری از پروژه های عمرانی بهره برد.

 

بتونیر گیربکس دار

گیربکس تجهیزی است برای  کاهش دور و افزایش قدرت و نیرو که در میکسر ها و بتونیر ها در دو بخش کاربرد دارد  که در بعضی بتونیر ها مانند بتونیر ۲۵۰ لیتری، بتونیر ۳۵۰ لیتری و بتونیر ۴۰۰ لیتری برای  تخلیه آسان ملات داخل دیگ از فرمان گیربکسی که اغلب  با گیربکس های حلزونی VF62 و VF86 بهره برداری می شود که از نظر استفاده همانند فرمان خودرو های هیدرولیکی نسبت به فرمان ساده با سهولت بیشتری  کاربرد دارد و در قسمتی دیگر در بخش اتصال موتور به شاسی استفاده می شود که دور بالای موتور را کم کرده و به قدرت تبدیل می کند  که منجر به آن  می شود دیگ با قدرت بیشتری  به حرکت درآید ،  لازم به ذکر است که گیربکس در این مورد در شرایط خاص استفاده می شود.

 

جنس دیگ و شاسی بتونیر از چه متریالی ساخته می شود؟

جنس اکثر آن ها از فلز آهن بوده که به دو قسمت اصلی به نام های شاسی و دیگ تقسیم می شود که شاسی از قوطی هایی به سایز های مختلف نسبت به حجم بتن و دیگ تولید کی گردد. معمولا جنس دیگ از آهن بوده که تماماً با ضد زنگ پوشیده شده و در انتها با پوششی از رنگ قوی پوشیده شده است که از فرسایش در مقابل سائیدگی و خورده شدن فلز جلو گیری می کند. قطر ورق دیگ متفاوت بوده ولی اغلب از ورق 8 میل برای کف و 6 و 4  میل برای دور و دیواره بدنه دیگ و از ورق 3 میل برای لبه دیگ استفاده می شود.
 

 

بتونیر در سایز کوچک

 

بتونیر در ظرفیت های زیر موجود می باشد:

  • 120 لیتری
  • 250 لیتری
  • 400 لیتری
  • 500 لیتری
  • 750 لیتری
  • 1000 لیتری

شما عزیزان می توانید بر اساس حجم کاری خود، از انواع بتونیر استفاده نمایید. نکته بسیار مهمی که باید بدانید، این است که مخلوط کن های بتن یا همان بتونیر از تجهیزات  و  اجزای مختلفی در کنار یکدیگر تشکیل می شوند که بسته به حجم دستگاه مشخص خواهند شد. لازم به ذکر است که موتور بتونیر، بخش اصلی این دستگاه را شامل می شود که با توان قدرتی متفاوتی در دسترس است. 

 

اجزای مختلف میکسر بتن

میکسر بتن دارای قسمت های مختلفی است که  شاسی، دیگ، موتور، فرمان اهرمی و چرخ‌ ها از جمله آن می باشد. دیگ و شاسی هر دو از ورق فولادی تولید گردیده اند.به طور معمول ضخامت دیگ از 3 میلی متر شروع شده  و تا 8 میلی متر ادامه دارد.

 

بعد از اینکه دیگ و شاسی آماده شد، آن ها را با رنگ و اپوکسی کاملا رنگ می نمایند  و سپس یک لایه ورق ضد زنگ و سایش به دیگ می زنند. گیربکس و فرمان اهرمی به عنوان اعضای دیگر به شمار می روند. برای خالی کردن دیگ پر از بتن از فرمان اهرمی بهره برداری می شود. در میکسرهای 250 لیتری به بالا از فرمان گیربکسی بهره مند می گردند.چرخ ها، پایه و موتور که همان منبع ایجاد نیروی محرکه است از دیگر اجزای بتونیر هستند که همگی روی شاسی بتونیر نصب می گردند

 

بتونیر برقی

می توان اذعان داشت که بتونیر برقی یک نوع از انواع از بتونیرها یا میکسرهای بتن می باشد که نیروی محرک آن از طریق نیروی برق تأمین می گردد تا با استفاده از نیروی برق استفاده شده بتواند عملیات ساخت و تهیه ملات را برای بتن ریزی در پروژه های عمرانی و ساختمانی را برای شما فراهم کند. با توجه به این موضوع شما می توانید  با توجه به نیاز خود یکی از بتونیرهای تک فاز یا سه فاز را برای خود انتخاب نمایید و از آن در کارگاه های عمرانی یا ساخت و ساز خود استفاده کنید.

 

باید بیان شود که ارزیابی کیفیت و قیمت بتونیر برقی جزء رایج ترین و البته پرکاربردترین نوع از انواع مختلف بتونیرها یا دستگاه های مخلوط ساز می باشد که بیشتر از این نوع میکسرهای بتن در روند ساخت و ساز پروژه های عمرانی و ساختمانی مورد استفاده قرار می گرد. همان گونه که از اسم این نوع از بتونیرها مشخص است؛ آن ها را باید در مکان هایی مورد استفاده قرار داد که دسترسی راحتی به نیروی برق وجود داشته باشد، در غیر این صورت بتونیرهای برق کاربرد نخواهند داشت.

 

باید بدانید که بتونیرهای برقی در دو دسته زیر وجود دارند:

  • بتونیر تک فاز (این نوع از بتونیرها با استفاده از برق شهری به راحتی به کار می افتند)
  • بتونیر سه فاز

 

بتونیر تک فاز

می توان اذعان داشت که بتونیر تک فاز، با نیروی برق به کار می افتد که البته نوع سه فاز آن نیز در بازار موجود می باشد. در واقع باید بدانید که برقی که برای تمامی منازل مسکونی، سازمان ها و … از آن استفاده می کنند به شکل تک فاز می باشند و برای مصرف های بالا که قدرت بالا و ولتاژ بالایی را می طلبد از برق سه فاز استفاده می کنند.

 

لازم به ذکر می باشد که الکتروموتورهایی که بر روی دستگاه ها نصب می شوند تا توان قدرتی 3 اسب بخار، با برق تک فاز کار می کنند و نیازی به ولتاژ بالایی ندارند. هنگامی که توان موتور بیش از 3 اسب بخار می شود دیگر برق تک فاز پاسخگوی آن ها نخواهد بود و حتما باید از برق سه فاز استفاده شود. از جمله نکات بسیار مهمی که باید بدانید این است که:

 

  • دستگاه های بتونیر تا ظرفیت 400 لیتری به دلیل استفاده از حداکثر الکتروموتور 3 اسب بخار، به صورت تک فاز به کار گرفته می شوند.
  • در مقابل بتونیرها با حجم 400 لیتر، بتونیر های 500 لیتری که به صورت پاکت دارد می باشند، جهت بالا و پایین بردن پاکت و تولید بتن با این حجم نیازمند الکتروموتوری با قدرت 7.5 اسب بخار و حتی بیشتر می باشد که برق تک فاز توانایی پاسخگویی این توان مصرفی از برق را ندارد و به همین دلیل بتونیرهای ظرفیت بالا به صورت سه فاز به کار می روند.

 

کاربرد بتونیر تکفاز:

شایان به ذکر می باشد که بتونیر تک فاز دارای کاربردهای فراوانی است که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:

 

  • هم زدن و مخلوط کردن مناسب بتن با مواد مورد نیاز به منظور ساخت بتن در مقادیر مختلف (اما حجم این بتونیرها معمولا 400 لیتر می باشد)
  • استفاده از بتونیر تک فاز در انواع آزمایشگاه های صنعتی که دسترسی به نیروی برق دارند، جهت انجام انواع تست
  • میکس کردن انواع مواد در کارگاه های ساخت و ساز و پروژه های عمرانی مختلف
  • جهت بتن ریزی در پروژه های ساخت و سازی که دسترسی به نیروی برق بسیار آسان است نیز از این نوع بتونیر استفاده می شود.
  • در  پروژه های کوچک و ساخت و سازهای متوسط و هم چنین پروژه هایی با  ابعاد بسیار وسیع نیز می توان از بتونیر برقی استفاده کرد که اگر حجم پروژه بالا باشد، استفاده از بتونیر سه فاز توصیه می شود.

 

میکسر بتن فرمان بزرگ

 

چرا استفاده از بتونیر در کارگاه ها مهم است؟

همان گونه که بارها اشاره کرده ایم، ساخت یک بتن با کیفیت و مناسب برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است. در صورت عدم وجود میکسر یا هنگام کار بر روی کارهای کوچک، ممکن است بتن گاهی به صورت دستی مخلوط می ‌شود. اما به ‌علت بی ‌احتیاطی گاهی اوقات بتن کمتر از حد و یا بیش از اندازه مخلوط می‌ شود که از این رو می تواند بتنی نامناسب و بی کیفیت را در اختیار کارگاه قرار دهد.

 

به همین دلیل توصیه می ‌شود برای مخلوط کردن مناسب بتن از بتونیر استفاده شود. حال این بتونیر می تواند به صورت برقی باشد. در واقع اگر به نیروی برق دسترسی دارید، استفاده از بتونیر برقی یک گزینه مناسب برای شما به حساب می آید.

 

 ویژگی های یک دستگاه بتونیر چیست؟

  • می بایست از یک موتور قدرتمند با سرعت مناسب برای هم زدن دیگ  برخوردار باشد .
  • از یک دیگ با ضخامت ورق بالا داشته باشید تا از سوراخ شدن و فرسایش پیشگیری شود.
  • مواد چرخ دنده هایی که حرکت را از موتور به دیگ انتقال می دهند  باید سخت و با کیفیت باشد تا از شکسته شدن و خوردگی چرخ دنده ها در اثر برخورد مداوم پیشگیری به عمل آورد.

 

مزایای استفاده از بتونیر برقی تک فاز

بتونیر برقی نسبت به سایر بتونیرها از جمله بتونیر دیزل و بنزینی مزایای منحصر به فرد و خاص خود را دارد و به همین دلیل سبب شده است تا بتونیر برقی نسبت به سایر بتونیرها محبوبیت بیشتری داشته باشد. از مزایای استفاده از بتونیر برقی می توان به موارد مهم زیر اشاره نمود:

  • هزینه مقرون به صرفه بتونیر برقی تک فاز
  • راندمان کاری متوسط بتونیرتک فاز
  •  عدم ایجاد آلایندگی های صوتی هنگام کار با بتونیر تک فاز
  • استفاده از بتونیر برقی تک فاز در مناطق شهری

 

جمع بندی از بتونیر تکفاز:

یک نکته بسیار مهمی که باید بدانید، این است که برخلاف سایر بتونیرهای دیگر بتونیر برقی هیچ گونه آلودگی صوتی را ایجاد نمی کند تا به این ترتیب شما بتوانید بدون ایجاد آلایندگی های صوتی از وجود دستگاه با کیفیت و کارایی بالای خود نهایت استفاده و بهره وری را داشته باشید.  شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع بتونیر و نحوه کارکرد آن مانند  میکسر برقی تک فاز و سه فاز به وب سایت نیکا کورپ مراجعه فرمایید.

درج نظر
دسته بندی ها
خانه
دسته ها
جستجو
0 سبد
پروفایل
تماس
دسته بندی ها
ماشین آلات ساختمانی
مصالح ساختمانی
تجهیزات کشاورزی
هیدرولیک صنعتی
تجهیزات پنوماتیک
موتور برق
پمپ آب
الکتروموتورهای صنعتی
بازگشت به بالا