دستگاه های چمن زن از لوازم باغبانی هستند و از یک یا چند تیغه گردان درست شده اند که مناسب جهت برش چمن ها با ارتفاع مشخص می باشند. در واقع قدرت تیغه ها قابل تنظیم اند و با حرکت دادن دستگاه به سمت جلو تیغه های مکانیکی آن عمل می کنند. بهتر است بدانید که در بعضی از این دستگاه ها، کارهایی مانند کوددهی و جمع آوری ضایعات نیز انجام می شود. از این دستگاه برای زیباسازی زمین های ورزشی، فضای سبز عمومی و اماکن شخصی و غیره استفاده می گردد.
در ادامه مقاله نکات انتخاب انواع دستگاه چمن زن از نیکا کورپ همراه ما باشید.
آشنایی با انواع دستگاه چمن زن
دستی: این نوع از دستگاه ها، کار برش چمن ها را با قدرت دست (هلی) انجام میدهند.
موتوری-گیربکسی: دارای موتور بنزینی دو زمانه یا چهار زمانه تک سیلندر هستند و به طور هوا خنک فعالیت می کنند. در مکانهایی با فضای سبز گسترده که نیاز به جابجایی زیاد می باشد، به یک این دستگاه قدرتمند نیاز می باشد.
برقی – شارژی: گزینه مناسبی برای مصارف خانگی و نیمه صنعتی و مراکزی که دسترسی به برق دارند، است. نوع شارژی این دستگاه ها هم با استفاده از یک باطری شارژی کار می کند که به صورت کم حجم طراحی شده اند.
تراکتوری: از یک موتور قدرتمند بنزینی و سیستم چهارچرخ حرکتی با تیغه های قدرتمند تشکیل شده اند که برای برش چمن ها در فضاهای بزرگ مانند پارک ها و … استفاده میشوند.
سیلندری: عملکردی مشابه قیچی دارد و تیغه آن بر روی یک محور افقی برش می زند. کم صدا و ارزان قیمت است.
مهمترین نکات انتخاب انواع دستگاه چمن زن
برای این که انتخاب خوب و درستی داشته باشید لازم است در هنگام خرید به چند نکته که در ادامه توضیح خواهیم داد توجه داشته باشید:
بررسی مساحت چمن
اگر حیاط یا محیطی که پوشش چمنی دارد زیاد است مثلا بیش از یک هکتار است این یعنی انرژی زیادی برای کوتاه کردن از شما گرفته می شود در نتیجه حتما نیاز به یک دستگاه چمن زن خواهید داشت. این کار به خصوص در فصول خیلی گرم یا سرد سال مثل تابستان یا زمستان سختتر و طاقت فرسا خواهد بود. اندازه حیاط را مشخص کنید. پیش از این که شما بخواهید یک دستگاه چمن زن بخرید حتما نیاز است بدانید مساحت جایی که میخواهید چمنهای آن را کوتاه کنید چقدر است. به دست آوردن اندازه یا مساحت حیاط در انتخاب تیپ چمن زن تفاوتهایی ایجاد می کند. مساحت حیاط را از طریق محاسبات ریاضی بیابید؛ زمینهای چمن زیر یک هکتار بعنوان زمینهای کوچک و متوسط و بزرگ و زمینهای بالای یک هکتار به عنوان زمین چمنهای بسیار بزرگ قلمداد می شوند.
بررسی شیب زمین
در صورتی که زمین شما خیلی شیب دار باشد استفاده از چمن زنهای موتوری چندان مناسب کار شما نخواهد بود چراکه حرکت کردن در یک زمین شیب دار با این دستگاه دشوار است بنابراین در این مواقع بهترین پیشنهاد استفاده از چمن زن تراکتوری است که به صورت یک خودرو عمل کرده و شما به عنوان سرنشین داخل آن نشسته و دستگاه را با یک فرمان هدایت میکنید. با این وجود اگر شیب زمین ملایم بود، چمن زن بنزینی نیز به علت دارا بودن سیستم رانش به جلو میتواند از عهده این کار برآید.
بررسی اندازه چمنها
بعضی افراد فرصت کافی برای اینکه به صورت منظم چمنها را کوتاه کنند ندارند بنابراین ممکن است هرچندماه یک بار اقدام به این کار کنند که باعث بلند شدن بیش از اندازه چمنها خواهد شد و کار چمن زنی را دشوارتر خواهد کرد. در نظر داشتن این مورد در خرید یک دستگاه چمن زن حتما تاثیر خواهد داشت؛ چراکه در این صورت باید چمن زن قدرتمندتری خریداری کنید.
توجه به توان جسمی شخص برای انجام عملیات چمن زنی
انجام کاری مثل چمن زنی حتما باید توسط افرادی انجام بشود که انرژی مناسب برای این کار را داشته باشند پس باید توان جسمی خود را برای این کار بسنجید تا بتوانید یک چمن زن مناسب انتخاب کنید، اکثر خانمها به دلیل قدرت عضلانی کمتر از دستگاههای چمن زن تراکتوری استفاده میکنند با این حال نمونههای چمن زنهای هلی یا چمن زنهای گیربکسی نیز مناسب این کار است همچنین میتوانید از انواع چمن زن شارژی برای کارهای کوچک استفاده کنید که هم سبک بوده و هم کار با آن آسان می باشد.
برترین برند چمن زن
بیشتر برندهای موجود در بازار ایران تقریبا به لحاظ کارایی مشابه هم هستند اما ممکن است در کیفیت آنها تفاوتهایی وجود داشته باشد که باتوجه به کشور سازنده و شرکت تولیدکننده آن قیمت متفاوتی دارند. با این حال شما باید چمن زنی خریداری نمایید که خدمات پس از فروش داشته باشد. بعضی دستگاهها از سوی برخی واردکنندگان یک بار وارد شده و روند واردات آن بعد از مدتی قطع میشود خرید این دستگاهها درواقع دردسرهای بعدی نظیر عدم وجود قطعات یدکی و لوازم ضروری دستگاه را در پی دارد. پس حتما از فروشگاههایی خرید کنید که امکان تامین قطعات را داشته باشند و ضمانت لازم را در این زمینه به شما بدهند.
بررسی بودجه خرید چمن زن
حتما شما جهت خرید یک دستگاه چمن زن بودجه مشخصی دارید که باید به تناسب با آن اقدام به خرید کنید. در صورتی که سری به بازار یا فروشگاههای اینترنتی بزنید معمولا چمن زن ها با توجه به مدل آنها که دستی، برقی، بنزینی و تراکتوری باشند قیمتهایی در رنج 1 میلیون تا 35 میلیون تومان خواهند داشت. همچنین قیمتهای بالای 10 میلیون تومان معمولا به چمن زنهای تراکتوری اختصاص دارد. کمترین قیمت متعلق به دستگاه چمن زن دستی است با این حال چمن زنهای دستی نیز وجود دارد که قیمتی حتی بیشتر از انواع برقی دارند چراکه سازنده آنها یا برند آنها بسیار معتبر و خوشنام هستند، مانند چمن زن دستی بوش آلمان.
خرید چمن زن دست دوم
هر چمن زنی پس از مدتی کار دچار استهلاک خواهد شد بنابراین نمیتوان خیلی به خرید دستگاه چمن زن دست دوم مطمئن بود، چراکه انواع چمن زن برقی و بنزینی دارای موتورهایی هستند که در واقع نقش اصلی در دستگاه چمن زن را ایفا میکنند و اگر که به خوبی از آنها نگهداری نشده باشد دچار آسیبهایی خواهند شد. با این وجود اگر استفاده از دستگاه چمن زن نیاز همیشگی شما نیست میتوانید از گزینه اجاره چمن زن نیز استفاده کنید یا حتی در صورتی که هزینه شما برای خرید یک دستگاه صفر کافی نیست میتوانید اقدام به خرید دستگاه چمن زن دست دوم بنزینی یا برقی کنید. با این حال توصیه ما خرید دستگاه چمن زن نو میباشد.
توجه به تحویل گرفتن لوازم جانبی چمن زن
حتما در حین خرید دستگاه چمن زن از اینکه چه لوازم جانبی روی آن وجود دارد باخبر شده تا هنگام خرید آنها را تحویل بگیرید. برخی از این دستگاهها دارای کیف دستی، اتصالات مالچ، عینک و غیره هستند. افزون بر این آچار و ابزار یدکی به اضافه دفترچه راهنما باید روی دستگاه وجود داشته باشد.
ضمانتنامههای چمن زن
همه چمنزنهایی که در ایران وجود دارد همگی وارداتی است بنابراین باید در هنگام خرید به خدمات پس از فروش و ضمانتنامهها یا گارانتی چمن زن توجه کرده و درباره آنها اطلاعاتی کسب کنید تا در صورت خرابی دستگاه و همچنین احتمال خرابی پس از مدتی انجام کار بتوانید از گارانتی و خدمات پس از فروش استفاده کنید.
جهت خرید انواع چمن زن به فروشگاه نیکا کورپ در تماس باشید.