خرید و مشاوره فنی: 33521405-026

آکومولاتور هیدرولیک

آکومولاتور هیدرولیکی

فهرست مطالب

آکومولاتور هیدرولیکی

امروزه با پیشرفت و رشد روز افزون علم و صنعت و همچنین موارد زیاد استفاده از سیال تحت فشار لازم است که با آموکولاتور هیدرولیک آشنا شوید. این تکنولوژی به دو دسته هیدرولیک و نیوماتیک تقسیم می شود که در اینجا ما قصد داریم که شما را با آکومولاتور هیدرولیک آشنا کنیم. یکی از دلایل مهم برای آشنایی با این تکنولوژی، جلوگیری از خطراتی می باشد که در صورت نداشتن اطلاعات در مورد این محصول ممکن است برای هر کسی پیش آید. مخصوصا اینکه هر تعمیر کاری ممکن است بدون داشتن آگاهی اقدام به تعمیر این محصول کند که به تبع موجب خطرات و بروز مشکل خواهد شد.

آکومولاتور هیدرولیک یکی از پرکاربرد ترین و تاثیر گذار ترین قطعات در صنایع و ماشین آلات می باشد. انتخاب آکومولاتور هیدرولیک یک کار مهندسی و بسیار مهم می باشد. ما در این مقاله به صورت کاملا فنی و ریز به آنالیز آکومولاتور هیدرولیک می پردازیم, و امید وارم شما دوستان عزیز و بزرگوار با مطالعه این مقاله که با زبانی ساده گرد هم آمده است استفاده کامل رو ببرید و جواب تمام سوالات خود را به دست آورید, ما را به دوستان خود معرفی کنید.

آکومولاتور هیدرولیک در حقیقت منبع ذخیره فشار می باشد. کاربرد آکومولاتور هیدرولیک مانند باتری های موجود در سیستم های الکتریکی که قابل شارژ شدن هستند، می باشد. در واقع شباهت این دو به هم به این صورت می باشد که در ابتدا به منبع ولتاژ و انرژی وصل و شارژ می شود پس از آن در مواقع احتیاج این جریان را در مدار ارائه می دهد. در واقع نقش اساسی آکومولاتور هیدرولیک در صنایع ماشین آلات، به وجود آورنده و تامین کننده ی جریان روغن با فشار مورد نیاز و مخصوص می باشد. تمام انواع آکومولاتور دارای ویژگی های مختلف می باشد در نتیجه برای استفاده و یا تعویض هر نوعی از آن باید با مهندس و کارشناس متخصص در آن زمینه مشورت کرد.

آکومولاتور هیدرولیکی

آکومولاتور هیدرولیک چیست؟

نام دیگر آکومولاتور، کپسول ازت نامیده می شود. این آکومولاتور یا همان کپسول ازت، جداکننده مایع از گاز و ذخیره کننده مایع می باشد. مکان نصب این دستگاه روی خط مکش نزدیک کمپرسور و بین اوپراتور می باشد. انتخاب آکومولاتور مناسب که باعث عملکرد درست و توانایی بالا و همچنین باعث افزایش عمر قطعات می شود آن است که هم از نظر فشار کاری و هم از نظر ظرفیت حجمی مناسب و بهینه باشد. آکومولاتور های گازی در بسیاری از سیستم های هیدرولیک استفاده می شوند. در این سیستم ها یک وسیله ای موجود است که گاز و سیال را از هم جدا می کند.

آکومولاتور ها را می توان بر اساس نوع وسیله ی جداکننده به سه نوع تقسیم کرد: آکومولاتور ازت پیستونی، آکومولاتور تیوپی، آکومولاتور دیافراگمی. این سه نوع آکومولاتور ها کاربرد بسیار زیادی در صنعت ماشین آلات دارند. شباهت این آکومولاتور ها در سازوکار آن ها می باشد. کار اصلی آکومولاتور که در انواع موارد بالا یکی می باشد شامل به وجود آوردن فشار بر سطح مایع ورودی با استفاده از یک نیروی با قوام می باشد. تفاوت انواع آکومولاتور که در بالا به آن اشاره شد از تفاوت در نیروی مقاوم موجود می باشد.

 در آکومولاتور پیستونی، این نیروی مقاوم با استفاده از یک پیستون و در حرکتی رفت و برگشتی انجام می شود. در آکومولاتور تیوپی، این نیروی با فشار گاز موجود داخل یک تیوپ ایجاد می شود. در آکومولاتور دیافراگمی، این نیروی مقاوم با استفاده از یک دیافراگم که صفحه ای پلاستیکی می باشد به وجود می آید.

آکومولاتور هیدرولیکی دیافراگمی

وظایف آکومولاتور هیدرولیک چیست؟

یکی از وظایف مهم و حائز اهمیت آکومولاتور هیدرولیک، ذخیره کردن سیال تحت فشار و برگرداندن آن در مواقع ضرورت و نیاز می باشد. وظیفه مهم دیگر و کار اصلی آکومولاتور هیدرولیک، یکنواخت سازی فشار در خط جریان می باشد. در واقع این مفهوم را می توان این گونه معنا کرد که اگر در خط احتیاج به جریان زیاد باشد، این دستگاه  می تواند مکملی برای این جریان ذخیره کند و این کار را در مدت زمان کوتاهی انجام می دهد و تحویل می دهد. همچنین اگر فشار به طور غیر قابل پیش بینی بالا رود که دستگاه آمادگی نداشته باشد، در این موقع این فشار زیاد را در خود ذخیره می کند و مانع ضربه خوردن سیستم می شود, می توان گفت به نحوی مثل یک پشتیبان عمل می کند و با دقت به همین جمله به نقش ضروری و حیاتی آن پی میبریم.

می توان به طور کلی وظایف آکومولاتور هیدرولیک را به صورت زیر بیان کرد:

  • فشار ثابتی را برقرار می کنند.
  • ضربات غیر قابل پیش بینی و ناگهانی را جذب می کنند.
  • یکنواخت سازی فشار در مدار و خط جریان.
  • ذخیره سازی انرژی

آکومولاتور دیافراگمی پارکر

مزایای استفاده از آکومولاتور هیدرولیکی

استفاده از آکومولاتور دارای مزایای مهم و بسیاری می باشد که می توان به مهم ترین آن ها اشاره کرد:

جبران کردن روغنی که نشت کرده است، دخیره کردن انرژی، تغییرات به وجود آمده در دما، عملیات های اضطراری و همچنین از صدمه دیدن خط جریان جلوگیری می کند.

جدا از مزایای بالا، موارد دیگری نیز وجود دارد که حائز اهمیت می باشد از جمله آن ها می توان به: افزایش طول عمر خط جریان، ایجاد حرارت کمتر، استفاده از پمپ کوچک و فعال سازی سریع جریان اشاره کرد.

آکومولاتور هیدرولیک تیوبی

خرید آکومولاتور هیدرولیک

قبل از خرید آکومولاتور هیدرولیک باید با مهندسان و مخصصان مشورت انجام داد. حتی در زمان نصب و تعمیر نیز باید تست لازم انجام شود در غیر این صورت ممکن است با خطا مواجه شوید و دچار هزینه های هنگفت شوید. برای خرید آکومولاتور هیدرولیک نمی توان قیمت دقیقی را بیان کرد. قیمت ها در هر زمانی نوسان دارد و نمی توان به طور قطع قیمت خاصی برای آن بیان کرد در نتیجه بهتر است که برای اطلاع از قیمت آکومولاتور هیدرولیک با کارشناس واحد هیدرولیک نیکا تماس گرفته و از قیمت دقیق آن اطلاع پیدا کنید. اگر می خواهید از ویژگی ها ی فنی این کالا اطلاعات دقیقی پیدا کنید بهتر است که به منوی محصولات موجود در سایت ها مراجعه کنید.

خطرات کار با آکومولاتور هیدرولیک

با توجه به اینکه آکومولاتور یا انباره ها منبع قدرت می باشند، حتما و بدون شک خطراتی در برخورد و استفاده از این دستگاه ها وجود خواهد داشت. در اینجا می خواهیم شما را با چند نمونه از این خطرات آشنا کنیم تا اطلاعات لازم را داشته باشید ومراقب سلامتی خود باشید.

خطر اول: اگر تعمیرکار قبل از تعمیر آکومولاتور هیدرولیک، آن را تخلیه نکرده باشد ممکن است با شل کردن پیچ های شیر این وسیله، فشاری که در آکومولاتور تخلیه نشده است به صورت تعمیرکار پاشیده و به وی آسیب بزند. جدا از آسیب به فرد باعث از بین رفتن روغن و خسارت به دستگاه نیز بشود. این خطر ممکن است به خاطر فراموش کردن تعمیرکار از تخلیه آکومولاتور و یا فرسوده شدن دستگاه به مرور زمان و هرز رفتن قطعات این دستگاه شده باشد. برای جلوگیری از این خطر می توان شیری را در آکومولاتور نصب کرد تا به صورت خودکار فشار را در موقع نیاز تخلیه کند.

خطر دوم: تعمیرکار وقتی بخواهد اقدام به تعمیر دستگاه و سیلندر انجام دهد ممکن است سر سیلندر به راحتی باز نشود و تعمیرکار مجبور شود که از راه های دیگری و به زور این کار را انجام دهد در نتیجه ی این کار ممکن است که تعمیرکار اشتباهی انجام دهد و به خود آسیب بزند علاوه بر آن ممکن است به دستگاه و تجهیزات دیگر نیز آسیب بزند. یکی از علت هایی که باعث می شود این حادثه رخ دهد بی تجربگی تعمیرکار می باشد.

خطر سوم: اگر تعمیرکار دانش لازم و کافی را نداشته باشد و از دستوالعمل های ایمنی موجود استفاده نکند باعث بروز حادثه خواهد شد. اگر به هشدار هایی که روی آکومولاتور هیدرولیک نوشته شده بی توجهی کند ممکن است که فشار گاز باعث انفجار شود و تعمیرکار از ناحیه دست دچار صدمه شود و مچ دست او قطع شود. همچنین به دستگاه و تجهیزات دیگر نیز ممکن است آسیب برساند.

راهکار هایی وجود دارد که می تواند از بروز این حادثه جلوگیری کند از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آموزش دادن به افراد برای تجهیزات و دستگاه های تخصصی، کمک گرفتن از افراد با تجربه، به وجود آوردن کمیته تخصصی و ارائه راه های ایمنی، نوشتن دستورالعمل تعمیراتی و ایمنی.

خطر چهارم: اگر زمانی که شارژ آکومولاتور هیدرولیک به پایان رسیده و شخص بخواهد با استفاده از ازت آن را شارژ کند به فشار تولیدی کمپرسور دقت نکنند و کم و زیاد شود ممکن است باعث به هم ریختن تمام اتصالات شود و همچنین باید گفت که جوشکاری در کل بر روی انباره ممنوع می باشد.

شارژ آکومولاتور هیدرولیک

شارژ آکومولاتور هیدرولیک توسط گاز ازت صورت می گیرد. گاز ازت گازی خنثی می باشد. استفاده از گاز نیتروژن (ازت) از آن جهت مناسب است که این گاز به راحتی یافت شده و تقریبا 78 درصد هوای محیط را تشکیل می دهد در نتیجه این گاز ارزان است و مناسب برای شارژ کپسول ازت می باشد. همچنین در صورت نشت مایه هیدرولیک که معمولا روغن است و ترکیب با نیتروژن امنیت سیستم هیدرولیک برقرار خواهد ماند. شارژ آکومولاتور هیدرولیک بستگی به نوع صنعت با فشار متفاوتی صورت می گیرد. شارژ آکومولاتور یا شارژ کپسول ازت بعد از خریداری و قبل از استفاده واجب می باشد. در نتیجه آکومولاتور ها بعد از تولید شدن بصورت تخلیه به صنعت عرضه می شوند.

اگر بخواهیم آکومولاتور را شارژ کنیم باید بار هیدرولیکی وارد بر آن صفر باشد در نتیجه یا باید آکومولاتور از سیستم هیدرولیک باز شود و یا باید برق سیستم هیدرولیک قطع گردد. افت فشار آکومولاتور ها وقتی که تحت بار هیدرولیکی قرار می گیرند نرمال می باشد. درنتیجه شارژ دوباره آکومولاتور در دوره زمانی متفاوت یک امر طبیعی می باشد. اگر افت فشار آکومولاتور در دوره زمانی یکسان مختلف باشد در نتیجه باید سیل ها چک شوند زیرا احتمال نشت گاز نیتروژن بالا می رود. مقدار و میزان شارژ آکومولاتور هیدرولیک یک امر کاملا مهندسی و فنی می باشد.

فاکتورهای متفاوتی مانند نوع آکومولاتور، فشار وارده بر خط جریان هیدرولیک، پمپ مادر خط جریان هیدرولیک، مقدار سیکل های کاری آکومولاتور و غیره  بر مقدار شارژ آکومولاتور هیدرولیک تاثیر دارد. بروشور هایی که با خرید قطعات آکومولاتور هیدرولیک از کارخانه به شما خریداران تحویل داده می شود، اطلاعات لازم و ضروری را به شما ارائه می کند. اگر آکومولاتور دشارژ و یا  بیش از حد شارژ شود باعث می شود که کاکرد درست و مناسبی نداشته باشد. در نتیجه باعث شکسته شدن و به هم ریختن اتصالات می شود در دراز مدت و زمان طولانی می شود.

شارژ آکومولاتور هیدرولی

نکات ایمنی به هنگام شارژ کردن آکومولاتور ها

نکات مهمی در زمان شارژ کردن آکومولاتور هیدرولیک وجود دارد که در زیر به بعضی از آن ها اشاره می کنیم.

  • در ابتدا باید متذکر شد، همانطور که پیش تر گفتیم برای شارژ آکومولاتور هیدرولیک از نیتروژن استفاده کرد و از موارد دیگر مانند هوای فشرده و یا اکسیژن نباید به هیچ عنوان استفاده شود.
  • برای تست و شارژ باید از تخلیه فشار آن مطمئن شد بعد اقدام به شارژ و یا تست کنیم.
  • پیش فشار برای آکومولاتور هیدرولیک باید حداکثر 140 بار باشد و اگر بخواهیم فشار های بالاتر را داشته باشیم باید از پمپ های کمکی استفاده کنیم.
  • شارژ کردن آکومولاتور باید به صورت آرام و به آهستگی انجام شود در غیر این صورت با شارژ شدن ناگهانی و به سرعت ممکن است دستگاه آسیب ببیند و دچار ترک و شکنندگی شود.
  • اگر در زمان شارژ آکومولاتور هیدرولیک، دستگاه بیش از اندازه شارژ شد باید شیر تخلیه را باز کرد تا مقدار اضافه کم شده و به اندازه مورد دلخواه برسد.
  • بعد از انجام شارژ، باید حدود 15 دقیقه به دستگاه استراحت داد و بعد شروع به کار کرد. این کار باعث می شود که دمای گازی که داخل آکومولاتور می باشد با دمای محیط یکی شود و از صدمه زدن به دستگاه جلوگیری کند.

      مرتب‌سازی مقالات:

    • پیش‌فرض
    • جدید‌ترین
    • پربازدیدترین
    • بیشترین امتیاز

      جدید‌ترین مقالات:

    مشاهده مقالات بیشتر
    دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:
    کاربر میهمان

    تایید و ارسال
    انصراف
    دیدگاه کابران:
      نمایش دیدگاه‌های بیشتر