خرید و مشاوره فنی: 33521405-026

از بین بردن علف هرز با سم

فهرست مطالب

از زمان های قدیم علف‌های هرز به عنوان رقیب گیاهان زراعی به شمار می‌رفت که این علف‌ها باعث کاهش میزان تولید و کیفیت محصول می‌شوند. در تعریف علف هرز در آغاز باید بگوییم که به هرگونه گیاهی که در زمین رشد می‌کند و جزو گیاهان کاشته شده و مورد نظر نباشد علف هرز گفته می‌شود. 

روش های شیمیایی برای مبارزه با علف هرز 

در شرایط کنونی به نظر می‌رسد که مبارزه شیمیایی علیه علف هرز، راحت ترین و سریع ترین روش است. با در اختیار داشتن انواع علف کش‌های انتخابی برای مبارزه با گیاهان پهن برگ و باریک برگ در کشت های متفاوت، می‌توان با آن‌ها مقابله کرد. به علت شیمیایی بودن این علف کش‌ها و آثاری که می‌توانند بر سلامت مصرف کنندگان و همچنین محیط زیست باقی بگذارند، رعایت اصول اولیه حفاظتی و بهداشتی، ضروری می‌باشد. این سموم همان طور که می توانند موجبات مرگ گیاه را فراهم آورند، قادرند به جانوران و از جمله انسان آسیب وارد کنند.

شخص در حال سم پاشی

انواع سموم علف کش

  • علف کش های عمومی : آن دسته از سموم علف کش می‌باشند که بر انواع بسیاری از علف‌های هرز و گیاهان اثر می‌گذارد و آن‌ها را از بین می‌برند، پس در نتیجه برای اراضی بدون محصول (کناره جاده، فرود گاه و خط راه آهن) مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • علف کش های انتخابی : آن دسته از علف کش‌هایی می‌باشند که گروهی از گیاهان را از بین می‌برد ولی با همان مقدار بر روی عده ای دیگر بی تاثیر می‌باشد. چنانکه سموم ضد گیاهان باریک برگ در مزارع پهن برگ و یا علف کش‌های پهن برگ در مزارع باریک برگ استفاده می‌شود. مثل علف کش توفوردی که روی غلات تاثیر نمی‌گذارد اما پهن برگ ها را می‌کشد.قابل توجه است بدانید که خاصیت انتخابی بودن محدود است و هر علف کش انتخابی در صورتیکه با نسبت بالاتری مصرف شود دیگر انتخابی عمل نکرده و عمومی خواهد شد.       
علف کش انتخابی

طبقه بندی علف کش ها از لحاظ کارایی 

علف کش ها را از جنبه مصرف می‌توان به دو گروه عمده تقسیم نمود، یکی مصرف روی برگ یا برگ مصرف و دیگری مصرف در خاک یا خاک مصرف. علف کش های برگ مصرف که به دو نحوه ی غیر سیستمیک یا تماسی سیستمیک عمل می‌کنند.

علف کش غیر سیستمیک

فقط در محل تماس با برگ و قسمت‌های سبز گیاه موثر بوده و حالت سوختگی ایجاد نمی‌کند و از یک قسمت به قسمت دیگر گیاه منتقل نشده یا اگر بشود قابل چشم پوشی می‌باشد. در نتیجه قسمت‌هایی از گیاه که با سم تماس نگرفته باشد سالم می‌مانند و لذا در زمان استفاده از این نوع علف کش‌ها باید توجه کنید که کلیه قسمت‌های سبز علف هرز با سم آغشته شود. اینگونه علف کش ها برای کنترل علف های هرز یکساله مناسب می‌باشد و قادر به از بین بردن علف های هرز دایمی نمی باشد و به طور موقت قسمت‌های سبز گیاه را از بین برده و پس از چندی دوباره سبز خواهند کرد، مگر اینکه چندین بار سمپاشی را تکرار کنید. از نوع عمومی علف کش های برگ مصرف می‌توان به پاراکوات، گلوفوزینات آمونیوم و از نوع انتخابی آن پروپانیل و بنتازون اشاره کرد.

علف کش غیر سیستمیک

علف کش تماسی سیستمیک

 علف کش‌هایی می‌باشد که بعد از پاشیده شدن روی گیاه از طریق برگ‌ها و ساقه‌ها جذب شده و غالبا از طریق آوندها به دیگر اندام‌های گیاه رسیده و موثر است. علف‌کش‌های سیستمیک قادرند علف‌های هرز دایمی را نیز از بین ببرند چون به درون ریزوم ها و غده ها نفوذ کرده و باعث مرگ آن ها می‌شوند. برای مثال میتوان گلایفوسیت را بعنوان علفکش عمومی سیستمیک و علف کش توفوردی را بعنوان علفکش انتخابی سیستمیک نام برد.

علف کش تماسی سیستمیک

علف کش های خاک مصرف

این نوع علف کش ها را همانگونه که از اسمش مشخص است زمانی مصرف می‌کنند که علف هرز سبز نکرده باشد. امکان دارد آن را روی خاک پاشیده و سپس با وسایلی آن را با خاک مخلوط کنند. مانند علف کش EPTC ، تری فلورالین، اتال فلورالین و پندیمتالین. این علف کش‌ها غالبا بذرهای در حال جوانه زدن را از بین می‌برند. بیشتر علف کش‌های خاک در زمان مصرف احتیاج به مخلوط شدن با خاک ندارند و در سطح خاک باقی مانده و تنها مقداری بارندگی و یا آبیاری بارانی و حتی رطوبت خاک برای اثر بخشی آن‌ها کافی است. مانند بسیاری از سموم گروه اوره، تری آزین ها، کلر استانیلیدها که نمونه ها آن دیورون و آلاکلر است..

نحوه اثر گذاری علف کش ها 

اصولا علف کش‌ها در زمره مواد هورمونی قرار می‌گیرند، به همین علت روش اثر گذاری آن‌ها همیشه به صورت اختلال در روند رشد اندام‌های علف هرز تعیین می‌شود. بر هم زدن فیزیولوژی گیاه از قبیل؛ شتاب دادن به رشد سلول‌های مریستمی، از بین بردن کلروفیل برگ ها و توقف روند فتوسنتز در گیاه، متوقف نمودن رشد ریشه ها و کند کردن جذب آب و مواد غذایی و در واقع گرسنه نگهداشتن گیاه، همه از اقداماتی هستند که یک علف کش می‌تواند انجام دهد.

دستگاه مناسب برای پاشش سم علف کش

شما برای پاشش سم حتماً به تجهیزی نیاز دارید که با سرعت و به طور یکنواخت سم را بر روی علف‌های هرز تزریق کرده و از هدر رفت سم جلوگیری کند. پس برای این کار شما نیاز به یک دستگاه سمپاش دارید تا سم را روی علف ریخته تا هر چه سریعتر اثر کرده و همچنین وقت کمتری را از شما بگیرد. جهت این کار توصیه می‌کنیم شما یکی از دو مدل سم پاش را تهیه کنید. مدل اول مناسب برای باغ‌های کوچک بوده و به مدل شارژی دو کاره معروف است. این مدل مخزنی بیست لیتری داشته و در صورت پر بودن شارژ باطری، تا 3 ساعت سمپاشی را می‌توان انجام داد. مدل دوم دستگاه لانسی پشتی موتوری است که با استفاده از لانس مخصوص صیفی جات و با بهره گیری از یک موتور بنزینی اقدام به پاشش سم علف زنی روی گیاهان هرز روییده بر روی زمین باغ و مزرعه کنید. 

شخص در حال سم پاشی علف های هرز
  • چگونه می‌توان علف هرز باغ میوه را از بین برد؟

    برای این کار به جای استفاده از سم علف کش، استفاده از ماشین علف زنی توصیه می‌شود.

  • بهترین سم علف کش برای باغ کدام است؟

    سم علف کش گلایفوزیت با نام تجاری رانداپ از بهترین سم‌های مخصوص علف هرز باغ است.

    مرتب‌سازی مقالات:

  • پیش‌فرض
  • جدید‌ترین
  • پربازدیدترین
  • بیشترین امتیاز

    جدید‌ترین مقالات:

مشاهده مقالات بیشتر
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:
کاربر میهمان

تایید و ارسال
انصراف
دیدگاه کابران:
    نمایش دیدگاه‌های بیشتر