خرید و مشاوره فنی: 33521405-026

ژنراتور برق اضطراری چه ویژگی ها و مزایایی دارد؟

دیزل ژنراتور مناسب مجتمع های صنعتی

فهرست مطالب

موتور برق یا ژنراتور برق  از نظر علمی و مهندسی در واقع پکیجی می باشد که  از موتور و ژنراتور که موتور در آن انرژی و نیروی محرکه لازم برای تولید برق توسط ژنراتور را مهیا می کند. ولی  به طور کلی در ایران موتور برق ها تنها ابزار های کوچک تولید برق، در حد حداکثر 10 کلیو وات معرفی شده اند  که برای تولید  توان های بیشتر، به آن ژنراتور می گویند که البته منظور از ژنراتور نیز در واقع همان پکیج، موتور و ژنراتور می باشد در واقع در تعریف ساده تر ، ژنراتورها برای تولید انرژی برق از نیروی مکانیکی بدست آمده از یک منبع بیرونی مصرف می نمایند و به وسیله آن نیروی الکتریسیته لازمه برای شروع و ادامه فعالیت کردن دستگاه های گوناگون فراهم می نمایند. موتور برق ها در انواع سایز، توان الکتریکی، ساختار عملکرد و سوخت مصرفی عرضه می شوند.

به علت وابسته بودن عملکرد وسایل برقی و مایحتاج زندگی به نیروی برق، وسیله ‌ای اختراع شد که بتواند در صورت قطعی برق، سریعا برق مورد نیاز را تامین و به صورت موقت تا زمان وصل شدن برق به جای برق شهری فعالیت نماید. سیستم برق اضطراری در زمان  قطع برق بهترین راه حل خواهد بود . الزام برق اضطراری برای مکان ‌هایی مثل بیمارستان، هتل، ادارات، پاساژ، پمپ بنزین و جاهایی که با وسایل برقی خطرناک کار می‌کنند بیش ‌تر است و حتی در ساختمان ها و مجتمع‌هایی که آسانسور دارند الزام وجود آن احساس می‌شود.

دیزل ژنراتورهای کوچک تا ۲۵۰ کیلو ولت آمپر نه تنها برای تولید برق اضطراری بلکه به جهت تامین برق مورد نیاز به صورت مستمر یا در زمان اوج مصرف و یا حتی در زمانی که کمبود ژنراتورهای بزرگتر حس می‌شود مصرف می گردد.

انواع ژنراتور ها

بر حسب استفاده، کارخانجات سازنده مولدها چهار نوع را توصیه می کنند که عبارت اند  از : اضطراری، پایه، دائم و چند منظوره.ژنراتور باید قدرت مورد نیاز  پیش بینی شده معتبر را بدون آسیب مهیا سازد  این امر با دادن یک یا چند رتبه به ژنراتور شدنی است.

مولد اضطراری

در حالت قطع برق شهری به شکل خودکار اقدام به تامین برق مشترکین می نماید. یک مدل از ژنراتور بصورت استندبای ژنراتور ممکن است نیاز به این باشد  تا فقط چند ساعت در ماه فعالیت نماید ولی مدل‌های دیگری از ژنراتورهای پرایم موجود هستند که به شکل  پیوسته فعالیت دارند. وقتی که یک ژنراتور جایگزين عمل می کند ، ممکن است با شرايطي بخصوص عمل کند مانند ۱۰٪ بار اضافه که در طي زمان فعاليت مي‌تواند منظور شود این رتبه بندی‌های استاندارد تعریف می‌ شود تا اجازه انتخاب صحیح را بدهد و مقایسه خوبی بین سازنده‌ها صورت گیرد تا از عملکرد نادرست ماشین پیشگیری نماید و راهنمای طراحان باشد.همانطور که گفته شد  کارایی ژنراتور اضطراری در هنگامی مشخص می شود که برق شبکه قطع می شود. در این شرایط ژنراتور برق اضطراری به عنوان پشتیبان وارد مدار می شود و به طور موقت و با حداکثر توان، برق مورد نیاز سیستم را تامین می نماید .همانند تامین برق اضطراری مناطق مسکونی و بیمارستان ها.

دیزل ژنراتور مناسب مجتمع های صنعتی

دیزل ژنراتور پرایم: 

ژنراتورهایی که برای کار در مدت زمان بیشتری از ژنراتور های استندبای طراحی شده اند و از ویژگی های آنها لود ثابت با توان کمتر از 75٪ است. همانند وقتی که برق شهر به دفعات زیاد و یا به مدت طولانی قطع می گردد یا در مناطقی که برق شهر در دسترس نمی باشد و باید به طور پیوسته از ژنراتور استفاده شود مانند اکتشاف معادن و کمپ ها.

دیزل ژنراتور دائم کار:

 مولدهای دائم یا کانتینیوس برای استفاده دائم و بدون وقفه تولید و عرضه شده اند. مانند تامین برق دائمی دیتا سنتر ها.

ویژگی ها و مزایا ژنراتور برق اضطراری

یکی از محبوب ترین دستگاه ها در حوزه صنعت،دستگاه ژنراتوربرق اضطراری می باشد که متناسب با نیاز مشتریان دارای تنوع بالایی می باشد. همانطور که می دانید ژنراتور برق اضطراری نوعی دستگاه صنعتی می باشد که در جهت تبدیل انرژی مکانیکی موجود به انرژی الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد و این کار توسط سیم پیچ ها و قطعات موجود در بدنه و ساختار دستگاه ژنراتور برق اضطراری به خوبی صورت می گیرد. ژنراتورهای برق اضطراری در واقع براساس برخی از پارامترهای خاص به مدل های متنوعی تقسیم می گردند  که هر یک از این مدل ها از خصوصیات و ویژگی های منحصربفرد و مخصوصی برخوردار می باشد.

نوع سوخت یکی از اصلی ترین و رایج ترین پارامترهایی که ژنراتورها را براساس آن تقسیم بندی می نمایند و بر اساس آن ها برای تولید برق و شروع فعالیت دستگاه کاربرد دارند که براین اساس دارای سه دسته است: سوخت بنزینی، سوخت گاز و سوخت گازوئیل می باشند  گازوئیل به عنوان معروف ترین سوخت هایی که ژنراتورهای برق اضطراری از آن مصرف می نمایند. هریک از این سوخت ها دارای یک قیمت مشخص و معینی اند. هر چقدر که میزان قیمت سوخت مصرفی ژنراتورها ارزان تر و مقرون به صرفه تر می شوند  دسترسی به آنها نیز آسان تر و ساده خواهد بود. بنزین نسبت به دیگر سوخت ها هم از لحاظ اقتصادی و هم شیوه عملکردش برای ژنراتور بسیار مناسب تر خواهد بود و از این حیث بیشتر افراد سعی می کنند از دستگاه ژنراتور برق اضطراری بنزینی برای تولید برق در اماکن مختلف مصرف کنند.

از دیگر پارامترهایی که سبب دسته بندی و تقسیم ژنراتورهای برق اضطراری به چندین مدل مختلف می شود ،نحوه و چگونگی برق تولیدی از این دستگاه می باشد. بعضی از ژنراتورها با توجه به ساختار، به تولید برق سه فاز می پردازند و بعضی دیگر نیز برق تک فاز تولید می نمایند. اندازه و مقدار توان هرکدام از ژنراتورهای برق اضطراری یکی دیگر از عوامل مهم و موثر در دسته بندی آن ها می باشد ،زیرا هریک از این ژنراتورها با توجه به موتور خود دارای توانایی معینی می باشند و به طور معمول  توان هریک ازاین ژنراتورها برحسب اسب بخار و کیلو وات اندازه گیری می گردد.

موارد مهم در برق اضطراری ژنراتور

  • ولتاژ سیستم برق اضطراری بسیار حائز اهمیت می باشد که باید نزدیک به برق شهری باشد. حداقل 180 ولت و حداکثر 240 ولت بیشتر از این مقدار را بالا زدگی ولتاژ و کمتر از این مقدار را پایین زدگی ولتاژ  می نامند
  • فرکانس سیستم برق اضطراری باید شبیه به برق شهری باشد که 50 هرتز می باشد. اگر تغییر در فرکانس از درصدی مشخص افزایش یابد، کارکرد برخی لوازم مخصوصاً موتورهای الکتریکی، دچار مشکل می شود.
  • شکل موج ولتاژ خروجی سیستم برق اضطراری باید سینوسی یا حداقل نزدیک به سینوسی، مثلا شبه سینوسی باشد. شکل موج ولتاژ خروجی بسیار اهمیت دارد. موتورهای الکتریکی با موج سینوسی کار می‌ کنند و اگر موج مربعی باشد، حرکت آن با مشکل با مواجه می شود و یا داغ می ‌شوند.
  • تامین توان و جریان مورد نیاز باید به گونه ای باشد که بتواند همه مصرف کننده های متصل به سامانه برق اضطراری را تامین نماید.

موتور برق های خانگی با تابلوی اضطراری

کاربرد های مختلف دیزل ژنراتور چگونه است؟

از آنجایی که تداوم وجود جریان برق در بسیاری از صنایع و مراکز اهمیت دارد و قطع جریان برق می تواند خسارت‌های زیادی داشته باشد، در این موارد دیزل ژنراتور تنها به صورت اضطراری مورد استفاده قرار می‌گیرد بانک‌ها، فرودگاه‌ها، مراکز درمانی، مراکز عمومی، برج‌های مسکونی و … از جمله این مکان‌ها به حساب می‌آیند اما ممکن است در بعضی موارد دیزل ژنراتورها به صورت دائم و همیشگی و در واقع به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گیرند.

یو پی اس چیست؟

دستگاه یو پی اس (UPS)  یا منبع تغذیه بدون وقفه دستگاهی است که در صورت قطع برق و از طریق باتری پشتیبان، جریان الکتریکی را برای لوازم الکترونیکی به وجود می آورد.هر دستگاه یو پی اس از چندین باتری برخوردار می باشد  که انرژی  مورد نیاز لوازم برقی متصل به یو پی اس را تامین می نماید.گاها ممکن است  این باتری ها از نوع باتری داخلی باتری داخل دستگاه یوپی اس قرار گرفته باشد و یا باتری خارجی باتری در خارج و کنار دستگاه داخل یک محفظه تعبیه شده باشد دستگاه UPS نه تنها برق اضطراری مورد نیاز دستگاه را فراهم می نماید ، بلکه دستگاه الکترونیکی مصرف کننده را در برابر نویز، کاهش و افزایش ناگهانی ولتاژ، افت طولانی ولتاژ و .. به خوبی حفظ می کند. مدل­ های مختلف UPS توانایی متفاوتی در تامین برق مورد نیاز دستگاه مصرف کننده را دارند که این میزان توانایی به میزان شارژ انباشته شده در باتری یو پی اس ارتباط دارد به طور معمول مقدار توانایی ذخیره شارژ هر یو پی اس در زمان طراحی آن با توجه به کاربرد آن معین  می شود. دستگاه­ های یو پی اس کوچک برای چند دقیقه نیروی برق را تامین می نمایند  که این مدت زمان برای ذخیره داده ­ها و خاموش کردن کامپیوتر به صورت عادی کافی می باشد. این در حالی است که دستگاه‌های UPS بزرگتر برای چند ساعت باتری کافی دارند. در مراکز دیتا سنتر دستگاه یو پی اس تا زمانی که ژنراتورهای الکتریکی در مدار قرار بگیرند کاربرد دارند.

سخن پایانی

ژنراتور ها ی برق معمولاً در موتور‌ها مکانیکی، تولید توان برق، نیرو محرکه‌ ی پمپ و حمل‌ونقل مصرف می شوند. دیزل‌ها خیلی در سیستم حمل‌ونقل، تجهیزات ساخت‌وساز و کاربرد‌های دیگر صنعتی پر کاربرد می باشند.محدوده‌ی کاربرد آن‌ها تقریباً تمام صنعت را در بر می گیرد و می ‌توانید آن‌ها را در همه‌ جا ببینید. دیزل ژنراتور‌ها برای تولید برق را در صنعت برق، ساختمان‌ها، کشاورزی، پتروشیمی، دیتاسنترها، بیمارستان‌ها، ساختمان‌های مسکونی و … به عنوان  تأمین‌کننده‌ی برق اضطراری می توان مشاهده نمود به طور کلی می توان از آن ها به عنوان  تأمین‌ کننده‌ ی اصلی توان برق در صورت نبودن شبکه ‌ی برق نیز مصرف کرد. ژنراتور‌ها برق در توان‌ ها مختلف از ۵ کیلو وات تا چندین مگاوات وجود دارند. توان ۵-۳۰ کیلو وات دیزل‌ها ژنراتور‌ها معمولا برای خانه‌ها کاربرد دارد. برای صنایع معمولا از رنج ۳۰ کیلووات تا ۶ مگاوات مصرف می شود. برای منازل دیزل ژنراتور تکفاز نیز می ‌توان استفاده نمود، ولی در صنایع فقط دیزل ژنراتور ۳ فاز باید بهره برداری کرد.

      مرتب‌سازی مقالات:

    • پیش‌فرض
    • جدید‌ترین
    • پربازدیدترین
    • بیشترین امتیاز

      جدید‌ترین مقالات:

    مشاهده مقالات بیشتر
    دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:
    کاربر میهمان

    تایید و ارسال
    انصراف
    دیدگاه کابران:
      نمایش دیدگاه‌های بیشتر