خاک کوکوپیت چیست و چه کاربردی دارد؟
فهرست مطالب
خاک کوکوپیت نوعی محیط کاشت است که از الیاف پوست و پوشش میوه نارگیل ساخته می شود که می تواند به عنوان یک محیط کاشت مناسب و جایگزین خاک یا مخلوطی با آن استفاده شود. کوکوپیت دارای ظرفیت بالای نگهداری آب است و استفاده از آن موجب صرفه جویی در مصرف آب در بخش کشاورزی می شود.
توجه به نوع خاک عامل مهمی در حفظ گل و گیاه است. اینکه از چه نوع خاک یا محیط کاشت برای پرورش و نگهداری گیاهان خانگی یا کاشت سبزیجات و تابستان استفاده شود ، اولین نکته اصلی برای موفقیت در کشاورزی و باغداری است. همچنین ، مشکل کمبود آب در سال های اخیر استفاده از کوکوپیت را بیش از گذشته ضروری کرده است.
در واقع کوکوپیت نوعی محیط کاشت است که از الیاف اطراف میوه نارگیل یا الیاف درخت نارگیل ساخته می شود ، بنابراین استفاده از اصطلاح "خاک کوکوپیت" از نظر علمی صحیح نیست زیرا می توان آن را به تنهایی رشد داد و یا با سایر محیط های کاشت مانند مخلوط کرد. پرلیت و پیت ماس به عنوان یک بستر ، جایگزین خاک می شود و اکنون به طور گسترده ای در کشت هیدروپونیک خانگی و تجاری استفاده می شود.
نحوه استفاده و کاربرد کوکوپیت به چه شکل است؟
کوکوپیت را می توان از مراکز فروش تجهیزات کشاورزی تهیه کرد که به صورت فشرده به فروش می رسد. بعد از خرید آن را داخل آب بریزید. کوکوپیت فشرده شده و پس از قرار گرفتن در آب ، مقدار زیادی آب را به خود جذب می کند و از هر کیلوگرم کوکوپیت ، یک قالب فشرده حدود 15 لیتر کوکوپیت مرطوب بدست می آید.
همانطور که گفته شد ، کوکوپیت می تواند به تنهایی یا در ترکیب با پرلیت ، پیت ماس یا خاک اره استفاده شود. برای استفاده ، کوکوپیت را در قابلمه ای قرار دهید و روی آن آب بریزید. برای هر قالب 8 تا 10 لیتر آب کافی است. پس از جدا شدن الیاف کوکوپیت ، می توانید آن را با پرلیت یا پیت ماس استفاده شده مخلوط کنید. نیمی از این مخلوط باید کوکوپیت ، 10٪ پرلیت ، 40٪ پیت ماس باشد که خاک مناسبی برای گیاهان آپارتمانی است ، اکنون در این مرحله می توان به آن عناصر غذایی افزود.
ویژگی های خاک کوکوپیت
این محیط کشت باید روزانه تغذیه شود و برای غلبه بر ظرفیت تبادل یونی خود ، استفاده از مواد مغذی ویژه برای این محیط کشت ضروری است. همچنین لازم است قبل از واکنش ، آن را با مواد مغذی منفی تغذیه کنید. خیس کردن این محیط کشت بسیار دشوار است و وقتی خیس می شود ، قادر به ذخیره اکسیژن نیست ، بنابراین برای صاحبان گلخانه هایی که با دست آبیاری می کنند ، کوکوپیت به کار بیشتری احتیاج دارد. کوکوپیت مورد علاقه گلخانه داران صنعتی است زیرا آنها می توانند سیستم آبیاری قطره ای را به گیاه متصل کنند.
انواع خاک کوکوپیت
همانطور که گفتیم ،انواع خاک کوکوپیت از الیاف نارگیل ساخته شده است و جالب است بدانید که برای اولین بار در قرن نوزدهم برای باغبانی استفاده شده است. اما از آنجا که عمر کوتاهی دارد ، تا قرن بیستم دیگر مورد استفاده قرار نگرفت ، به عنوان خاک گیاهان خانگی مورد استفاده قرار گرفت که دارای دو نوع زیر است.
- پیت
- الیاف یا چیپس
ولی در برخی از منابع انوع کوکوپیت را بر اساس درصد اختلات اجزای آن به سه نوع تقسیم میکنند:
- بافت فاین : که شامل هشتادو پنج درصد پیت و پانزده درصد الیاف با اندازه حداکثر ۴ سانتیمتر میباشد.
- بافت مدیوم: که شامل هشتاد تا هشتاد و پنج درصد پیت و همچنین پانزده تا بیست درصد الیاف با اندازه حداکثر ۱۵ سانتیمتر میباشد.
- کوکوچیپس: که شامل سی درصد پیت و سی تا شصت درصد چیپس و مابقی الیاف با ابعاد متغیر میباشد.
خاک کوکوپیت برای چه گیاهانی استفاده می شود ؟
از این خاک می توان برای کاشت گوجه فرنگی ، فلفل دلمه ای ، خیار و گیاهان خانگی استفاده کرد. همانطور که گفتیم ، این خاک بستر مناسبی برای رشد و نمو گیاهان و بذرها ، نهال ها ، پیاز و قلمه ها است. در قلمه زدن و گلهای شاخه بریده مانند گل رز و سوسن و همچنین کاشت بوته ها و قارچ ها به خوبی کار می کند. اما اگر ترکیب فوق را ایجاد کنید ، می توانید از آن برای انواع گیاهان آپارتمانی استفاده کنید و بهترین خاک برای گیاهان آپارتمانی و تکثیر آنها است.
کوکوپیت برای کاکتوس
یکی از بسترهای عالی برای تکثیر و کاشت کاکتوس استفاده از این خاک است که هم آب مورد نیاز گیاه را ذخیره می کند و هم بسیار سبک است و آب اضافی به سرعت از گلدان خارج می شود. بعد از اینکه دوست داشتید کاکتوس را تکثیر کنید ، از کوکوپیت و کمی پرلیت استفاده کنید.
فوائد و مزایای استفاده از کوکوپیت
بیتردید کوکوپیت یک بستر عالی برای کاشت گیاه بوده و مزایای زیادی دارد که در ادامه به آنها میپردازیم:
۱.صرفهجویی در مصرف آب و نگهداری آب:
کوکوپیت بافتی برای جذب و نگهداری مقدار زیادی آب است. این باعث صرفه جویی در مصرف آب می شود و برای کشاورزی مناسب است. این خاصیت کوکوپیت به رشد گیاه نیز کمک می کند. تصور کنید اسفنجی وجود دارد که آب را جذب می کند و رطوبت مورد نیاز کوره را تأمین می کند. در نتیجه ، کوکوپیت برای گیاهانی که نیاز به آبیاری زیاد و همچنین کشت هیدروپونیک دارند مناسب است. کوکوپیت رطوبت هوا را جذب می کند و این خاصیت نیاز به آبیاری زیاد را از بین می برد. در نتیجه ، هم در هزینه های آب و هم در کود صرفه جویی می شود.
۲.دوام بالای کوکوپیت:
از مزایای کوکوپیت که باعث برتری آن نسبت به سایر رسانه های فرهنگی می شود ، دوام بالای آن است. حداقل ماندگاری آن 4 سال و حداکثر 10 سال است.
۳.حفظ محیط زیست:
کوکوپیت ، چون ماده ای آلی است ، برای محیط زیست مضر نیست و تجزیه می شود و به طبیعت برمی گردد. این خاک مقاوم است و پس از 10 سال شروع به تجزیه می کند. از این طریق استفاده از آن به سلامت محیط نیز کمک می کند. خاک همچنین در برابر رشد علف های هرز ، قارچ ها و باکتری ها مقاوم است.
۴.داشتن تهویه مناسب و تخلخل هوایی:
مزیت دیگر کوکوپیت این است که تهویه بسیار خوبی دارد. بافت این خاک از تهویه خوبی برخوردار است زیرا الیاف نارگیل متخلخل است و خاک آن سخت و فشرده نیست. تخلخل هوا خوبی دارد حتی در صورت اشباع با آب.
۵.سرعت رشد ریشه و جوانهها:
رشد ریشه در این خاک به دلیل بافت خاک و الیاف نارگیل و تهویه مناسب سریع است ، زیرا هوادهی به ریشه بهتر است. در نتیجه زمان جوانه زنی کاهش یافته و قلمه ها به خوبی در این خاک رشد می کنند.
۶.فاقد بیماری و آفات مضر برای خاک:
خاک کوکوپیت عاری از آفات ، بیماری ها و دانه های علف های هرز است و این یک مزیت مهم است. الیاف نارگیل با خاک تماس ندارند و در بالای درخت قرار دارند ، بنابراین از هر گونه آفات و بیماری های مربوط به خاک عاری هستند.
7.داشتن PHمناسب و ایدهآل رشد گیاه:
اکثر گیاهان به PHمحدوده 6/5 تا 5/6 نیاز دارند و PHکوکوپیت برای گیاهان مناسب است زیرا مواد مغذی به سادگی به ریشه منتقل میشود. این خاک PH خنثی تا کمی اسیدی دارد.
۸.راندمان بیشتر در تولید محصول:
با استفاده از این بستر و زهکشی خشک ، بجای صرف وقت برای یافتن غذا ، گیاه رشد سریعتر و سریع تری دارد و محصول بیشتری بدست می آید.
۹.دارای قابلیت استفاده مجدد:
یکی از نکات جالب در مورد کوکوپیت استفاده مجدد از این خاک است. می توانید آن را ضد عفونی کرده و دوباره استفاده کنید. البته ، شما باید یاد بگیرید که چگونه برای دوره بعدی آماده کنید.
معایب کوکوپیت
کمبود مواد غذایی از جمله معایب کوکوپیت است ، به همین دلیل از کوکوپیت بیشتر برای کاشت بذر و قلمه استفاده می شود. زیرا گیاه تا زمانی که کاملاً تشکیل نشود نیازی به غذا ندارد و البته پس از ریشه زایی می توان غذای گیاه را تأمین کرد.
استفاده از کودهای مدرن برای کشت در کوکوپیت و کسب بهترین نتایج
به دلیل پیچیدگی محیط کشت کوکوپیت ، شما باید از کودهای مخصوص و معتبر برای محافظت از محصول خود استفاده کنید. بیشتر کودهای کوکوپیت موجود در بازار دارای کلسیم و منیزیم زیادی هستند. اما طبق تحقیقات ، قطعه گمشده پازل کوکوپیت آهن است. گیاهان در محیط کوکوپیت نه تنها به کلسیم و منیزیم بیشتر بلکه به آهن بیشتری نیز نیاز دارند ، زیرا کوکوپیت از نظر شیمیایی به آهن نیاز دارد. به طور کلی ، با استفاده از کودهای استاندارد کوکوپیت ، محصولات خوبی خواهید داشت.
هر آنچه برای چرخه رشد و گلدهی گیاهان خود نیاز دارید را می توانید با کودهای مدرن و فرمول ویژه کوکوپیت تهیه کنید. ترکیبات کودی جدید با فرمولاسیون آلی برای افزایش رشد گیاه در بستر کوکوپیت تهیه شده است. با استفاده از pH مناسب ، این کودها یک محلول متعادل و همه کاره ایجاد می کنند که دیگر نیازی به اندازه گیری pH ندارد زیرا تمام جزئیات را کنترل می کند.
- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات:
خاک کوکوپیت چیست؟
خاک کوکوپیت چیست؟|موارد مصرف کوکوپیت|نحوه استفاده کوکوپیت به چه شکل است؟|مزایای کوکوپیت چیست؟|معایب استفاده از کوکوپیت چیست؟|انواع کوکوپیت|مهم ترین دلایل استفاده از کوکوپیت| انواع مختلف کوکوپیت|