خرید و مشاوره فنی: 33521405-026

شمشه چیست؟

شمشه

فهرست مطالب

شمشه ماله کشی نخستین مرحله بتن پس از بتن ریزی است که جهت صاف کردن و تراز کردن سطح بتن در ارتفاع مشخص و قبل از عمل ماله کشی سطح انجام می گردد و وسیله ای که جهت این امر استفاده می گردد، شمشه نام دارد که در طول های مختلف از ۱ تا ۶ متر موجود می باشد.

شمشه ماله ها معمولا به یک موتور ویبره بنزینی یا برقی مجهز بوده که عمل لرزش بر روی تیغه را انجام داده و باعث راحت راه رفتن دستگاه بر روی سطح و گرفتن خلل و فرج و سوراخ های بتن در حین صاف کردن آن می گردد. قیمت شمشه ماله با طول آن نسبت مستقیم داشته و با افزایش طول تیغه قدرت موتور و به همان نسبت قیمت نیز افزایش پیدا می کند.

شمشه

نحوه عملکرد شمشه ماله

نحوه عملکرد شمشه ها به این صورت است که بتن های اضافی در جلوی دستگاه جمع شده و قسمت هایی که پایین تر از سطح است توسط این بتن پر می گردد، تا سطح یکدست، صاف و تراز گردد. همچنین در اکثرشمشه ماله ها  قابلیت تعویض و بستن تیغه ها با طول های متفاوت وجود دارد.

شمشه کشی سطح بتن

شمشه ها در طول های مختلف

ویژگی های یک شمشه مناسب

۱- جهت حداکثر کارآیی، راحتی و کنترل اپراتور دارای دسته های قابل تنظیم باشد.

دسته های قابل تنظیم شمشه ها

۲- سریع و کارآمد برای بتن ریزی باشد.

۳- قابلیت تعویض تیغه ها و قرار دادن برندهای معتبر تیغه ها روی دستگاه وجود داشته باشد.

تیغه شمشه

۴-  شمشه ماله دارای موتوری مناسب با قدرت زیاد باشد.

شمشه کشی با شمشه قدرتمند

۵- جهت راحتی اپراتور وزن متعادل و متناسبی داشته باشد

کاربردهای شمشه موتوری

۱- صاف کردن و پرداخت سطوح مختلف بتن

۲- تراز کردن سطوح بتن در ارتفاع مشخص

شمشه

۳- حذف بتن های اضافی و پر کردن حفره ها و خلل و فرج های بتن

شمشه

۴- از بین بردن آب های اضافی موجود در بتن و ایجاد بتنی با مقاومت بالا

تیغه شمشه

قیمت شمشه ماله

یکی از عوامل تاثیرگذار در قیمت شمشه ها، طول تیغه آن می باشد. همچنین قیمت شمشه ماله های موتوری به مراتب از انواع شمشه دستی بالاترمی باشد. شما همواره می توانید جهت اطلاع از قیمت ها و مشاوره فنی رایگان کارشناسان فروش نیکاکورپ ، با ما از طریق شماره ۰۲۶۳۳۵۱۰۳۳۰ در تماس باشید.

انواع شمشه ها

۱- شمشه دستی:

این دسته از دستگاه، که به آن ها شمشه تلسکوپی نیز می گویند جهت صاف کردن و تراز کردن سطح بتن در سایزهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

شمشه دستی

شمشه دستی

در عملیات شمشه کشی توسط شمشه ماله دستی، تنها یکدست نمودن و صاف نمودن سطح بتن انجام گرفته و این دسته از شمشه ماله ها تاثیر چندانی در از بین بردن حفره های موجود در بتن و آب های اضافی نخواهند داشت، که علت این امر را می توان در عدم وجود موتور بر روی آن ها دانست.

انواع شمشه ماله دستی

الف- شمشه ماله تسطیح

این دسته از شمشه ماله بیشتر جهت صاف کردن و تراز نمودن سطح بتن کاربرد داشته و عملکرد آن ها بدین صورت بوده که به نرمی بر روی سطح بتن حرکت نموده و سطح را صاف و حفره های داخل بتن را از بین می برند.

ب- شمشه ماله صیقل

این دسته از شمشه ماله ها عملکرد شبیه ماله پروانه ای داشته، بدین صورت که با حرکت بر روی سطح بتن عملیات پرداخت و صیقلی نمودن سطح بتن را انجام می دهند.

۲- شمشه موتوردار:

بر روی این دسته، یک موتور برقی یا بنزینی وصل شده است که عمل ارتعاش و ویبره بر روی تیغه را انجام داده که باعث راحتی حرکت بر روی بتن و گرفتن خلل و فرج بتن می گردد. این دسته از شمشه ها علاوه بر صاف کردن سطح به نوعی کار موتور ویبراتور و شیلنگ ویبراتور را نیز انجام می دهند.

شمشه موتوردار

نوع موتوردار به دو دسته ۱- بنزینی-۲- برقی تقسیم می گردد.

الف- شمشه با موتور بنزینی

بر روی نوع بنزینی، معمولا یک موتور بنزینی با قدرت ۱ اسب بخار بسته شده که عمل ارتعاش بر روی تیغه را انجام می دهند که به دلیل عدم استفاده از برق و دردسرهای به وجود آمده توسط سیم برق همچون پیچش و خطر برق گرفتگی بسیار پرکاربرد و مطلوب می باشند.

شمشه بنزینی

ب- شمشه با موتور برقی

بر روی این نوع دستگاه ها یک موتور برقی با قدرت ۱٫۱ اسب بخار که با برق شهری ۲۲۰ ولت کار می کند بسته شده که عمل ارتعاش بر روی تیغه را انجام داده و حرکت دستگاه بر روی بتن را ساده می نماید، البته شمشه های برقی به دلیل نیاز به برق و محدودیت ها و دردسرهایی همچون پیچش سیم برق به دور دستگاه و خطرات احتمالی کم کاربردتر از مدل های بنزینی می باشند.

شمشه با موتور برقی

شمشه کشی سطح بتن

نکته بسیار مهم در خرید شمشه های موتور دار

نوع موتوردار این دستگاه در دو مدل موتور بالا و موتور پایین موجود می باشند، همیشه سعی کنید شمشه های موتور بالا را خریداری کنید، به دلیل آنکه در این نوع، سطح بتن با موتور در تماس نبوده در نتیجه عمر مفید دستگاه به میزان بسیار زیادی افزایش پیدا خواهد نمود، اما در نوع موتور پایین به دلیل تماس سطح بتن با موتور و سایش و فرسایش بالا عمر مفید موتور بسیار کمتر می گردد.

تعمیر و نگهداری شمشه بنزینی

 تعمیر و نگهداری کلی دستگاه شمشه موتوری:

سرویس و تعمیر و نگهداری روتین دستگاههر بار بکار بردن دستگاههر ۵۰ ساعت یا یک ماه و نیمهر ۱۰۰ ساعت یا سه ماههر ۲۰۰ ساعت یا شش ماههر ۳۰۰ ساعت یا ۹ ماههر ۴۰۰ ساعت یا ۱۲ ماه
بازرسی عمومی      
درپوش لاستیکیچک کردن ×××××
برچسب های هشداردهندهچک کردن ×××××
تست روشن کردنچک کردن عملکرد ×××××

تعمیر و نگهداری مربوط به قسمت موتور:

سرویس و تعمیر و نگهداری روتین دستگاههر بار بکار بردن دستگاههر ۵۰ ساعت یا یک ماه و نیمهر ۱۰۰ ساعت یا سه ماههر ۲۰۰ ساعت یا شش ماههر ۳۰۰ ساعت یا ۹ ماههر ۴۰۰ ساعت یا ۱۲ ماه
موتور      
روغن موتورچک کردن××××××
عوض کردن × × ×
فیلتر روغنعوض کردن   × ×
خنک کننده روغنتمیز کردن  ××××
پره های خنک کنندهتمیز کردن ×××××
تمیز کننده هواچک کردن- تمیز کردن××××××
عوض کردن     ×
مجرای ورودی هواچک کردن   ×  
عوض کردن     ۲ سال
تمسه فنچک کردن محکمی   × ×
عوض کردن   × ۵۰۰ ساعت
تمیزی سوپاپچک کردن- تنظیم کردن   × ×
فیلتر سوختچک کردن و تمیز کردن  ××××
جایگزین کردن   × ×
مخزن سوختتمیز کردن     ۵۰۰ ساعت
سیم پیچی موتورچک کردن     ×

نحوه چک کردن و تعویض روغن دستگاه شمشه بنزینی:

روغن شمشه
روغن موتور شمشه

نکات ایمنی در هنگام استفاده از شمشه

۱- در هنگام استفاده از دستگاه برای جلوگیری از آسیب حتما از عینک محافظ چشم و چکمه های ایمنی استفاده نموده، همچنین توصیه می شود جهت محافظت از گوش ها در برابر صدای موتور از محافظ گوش استفاده نمایید،

استفاده از تجهیزات ایمنی در هنگام استفاده از شمشه

۲- در حالی که دستگاه روشن و موتور دستگاه در حال کار کردن است به هیچ وجه اقدام به دستکاری و چک کردن قسمت های متحرک ننمایید.

۳- تا حد ممکن از شمشه های برقی استفاده ننمایید و در صورت استفاده حتما تمامی تجهیزات و کابل ها را قبل از شروع به کار چک نمایید.

      مرتب‌سازی مقالات:

    • پیش‌فرض
    • جدید‌ترین
    • پربازدیدترین
    • بیشترین امتیاز

      جدید‌ترین مقالات:

    مشاهده مقالات بیشتر
    دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:
    کاربر میهمان

    تایید و ارسال
    انصراف
    دیدگاه کابران:
      نمایش دیدگاه‌های بیشتر